EUR: 358,33 Ft
CHF: 339,47 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Program

Prominens zsűri választotta ki a 15 példaértékű férfit

Nívós díjkiosztó gálán adják át a Gránit Oroszlán Példakép Díjakat.

A Gránit Oroszlán Példakép Díjjal évről-évre a jövő generációkat motiváló, fáradtságot nem ismerő, felelősséget vállaló férfiakat tüntetik ki. A Férfiak Klubja idén már másodjára írta ki a pályázatot, melyben öt kategóriában lehetett jelöléseket leadni (Apa, Férfi pedagógus, Mester, Közéleti és – idén először – Felelős üzletember példakép). Az október 10-én lezárult, egy hónapos jelölési időszakban közel 140 jelölés érkezett.


Azok közül, akiknek a jelölését elfogadták, tekintélyes személyekből álló szakmai zsűri választotta ki először a kategóriánkénti 3-3 döntőst, majd egy következő fordulóban minden kategóriában azt az egyet, aki 2018-ban megnyeri a Gránit Oroszlán Példakép Díjat.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjkiosztó gálára a döntősök jelenlétében a Férfiak Világnapján, 2018. november 19-én, a New York Palace Budapest dísztermében kerül sor. A színvonalas műsort Garami Gábor vezeti, az est sztárvendége Nyári Károly zongoraművész, énekes, aki virtuóz zongorajátékával és különleges énekhangjával fogja elvarázsolni a közönséget, illetve egy meglepetés fellépő művész is emeli majd az este hangulatát.


A szakmai zsűri kategóriánként a következő 3-3 döntőst választotta ki (ábécé sorrendben):
I. Apa kategória: Kisari Károly; Pataki Béla; Sümeghy Béla.
II. Férfi pedagógus kategória: Benedek Tibor Zoltán; Bódi László; Roma Ádám.
III. Közéleti kategória: Dajka László (Több mint kamionos); Orlik Zoltán (a Magyar
Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségének elnöke); Várkonyi Attila DJ Dominique
(lemezlovas, műsorvezető).
IV. Mester kategória: Borbély Balázs; Fodor Csaba; Dr. Forgách Péter.
V. Felelős üzletember: Novák Tibor; Semsei Rudolf; Dr. Szász Péter.

Zsűritagok:
Kósa Erika, üzletasszony, a Kósa Erika Akadémia megalapítója
Szily Nóra, újságíró, pszichológus, coach

Imre Géza, világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kétszeres olimpiai bronzérmes magyar párbajtőrvívó; az I. Gránit Oroszlán Példakép Díj közéleti kategóriájának győztese Süveges Gergő, újságíró, coach
Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítója. A rendezvény Fővédnöke: Novák Katalin, Emberi Erőforrások Minisztériuma, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Bedő Imre részletezte, hogyan jött létre ez a kezdeményezés.

– Nagy álmunk vált valóra a Gránit Oroszlán Példakép Díjjal, ami a Férfiak Klubjának az egyik legfontosabb kezdeményezése. Mégis – és biztosan lesznek, akik furcsállni fogják, hogy ezt pont én mondom – úgy gondolom, hogy nem maga a díj a legfontosabb, hanem a szándék, ami mögötte van. Természetesen nagyon büszkék vagyunk azokra, akik az adott évben a zsűri döntése alapján végül elnyerik a díjat. De még talán ennél is fontosabb maga az eszme, amiért a díj létrejött, hogy találjuk meg, és mutassuk fel a közvetlen környezetünkben élő példaképeket. A mai kornak elemi szüksége van/lenne követhető emberi mintára, példaképekre. Mindenki ismer legalább egy olyan férfit, akinek a munkája, közösségszolgálata, áldozatkészsége alapján megérdemli közössége elismerését. A Gránit
Oroszlán Példakép Díjat pedig éppen e célból hoztuk létre, hogy a kisközösségek kimutathassák nagyrabecsülésüket ezek iránt a férfiak iránt azzal, hogy jelölik őket. Minden elfogadott jelölt oklevelet kapott tőlünk, ami kézzelfogható bizonyítéka a tiszteletnek és nagyrabecsülésnek – mondja Bedő Imre, a Gránit Oroszlán Példakép Díjat életre hívó Férfiak Klubja alapítója.

Kapcsolódó Cikkek