EUR: 328,09 Ft
CHF: 300,99 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Rács mögött az erőszakoló migráns

Egy hónapra letartóztatásba került a szexuális erőszakkal gyanúsított afgán férfi, aki a gyanú szerint szeptemberben egy gyorsétterem mosdójában erőszakolt meg egy fiatal nőt, korábban pedig több alkalommal szeméremsértő módon viselkedett.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság  pénteken közölte, hogy az osztrák rendőrök átadták a magyar nyomozóknak azt az afgán menekült férfit, aki ellen szeméremsértés és szexuális kényszerítés miatt folytatnak eljárást.


A férfit Ausztriából kellett hazahozni Fotó: Police.hu

A letartóztatás hírét Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette. A férfi a cselekményeket követően elhagyta az országot, azonban elfogatóparancs alapján elkapták az osztrák rendőrök. Az ügyészség megállapította, hogy a szökés, elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, és a bűnismétlés is reális. A kerületi ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, amit a bíróság az ügyészi indítvánnyal megegyezően el is rendelt – közölte Bagoly Bettina.

A Magyarországon oltalmazotti státuszban lévő afgán migráns először június 1-jén, a hetedik kerületi Dohány utcában, majd három héttel később a Király utca környékén viselkedett szeméremsértő módon. Szeptember 9-én pedig, hajnali három körül egy ötödik kerületi gyorsétterem mosdójában „szexuális aktus eltűrésére” kényszerített egy nőt, majd elmenekült a helyszínről. Az afgán férfit az osztrák rendőrök fogták el szeptember 10-én késő este Ausztriában, Linz környékén egy Frankfurtba tartó vonaton.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hétszemélyes öröm a családnak

  Hétszemélyes öröm a családnak

  Szinte még alig-alig szoktunk hozzá, hogy ma már minden márka megalkotta a maga SUV-ját, a Skoda Kodiaq máris kategóriájában egy még nagyobbat ugrott.

 • Októberben polgármestereket választunk

  Októberben polgármestereket választunk

  Október 13-án rendezik a magyarországi önkormányzati választásokat. Ez lesz Magyarország történetének nyolcadik szabad önkormányzati voksolása, amely sokban különbözik az országgyűlési és az európai parlamenti választásoktól.

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.