2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

Rács mögött az erőszakoló migráns

Egy hónapra letartóztatásba került a szexuális erőszakkal gyanúsított afgán férfi, aki a gyanú szerint szeptemberben egy gyorsétterem mosdójában erőszakolt meg egy fiatal nőt, korábban pedig több alkalommal szeméremsértő módon viselkedett.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság  pénteken közölte, hogy az osztrák rendőrök átadták a magyar nyomozóknak azt az afgán menekült férfit, aki ellen szeméremsértés és szexuális kényszerítés miatt folytatnak eljárást.


A férfit Ausztriából kellett hazahozni Fotó: Police.hu

A letartóztatás hírét Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője is megerősítette. A férfi a cselekményeket követően elhagyta az országot, azonban elfogatóparancs alapján elkapták az osztrák rendőrök. Az ügyészség megállapította, hogy a szökés, elrejtőzés veszélye továbbra is fennáll, és a bűnismétlés is reális. A kerületi ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, amit a bíróság az ügyészi indítvánnyal megegyezően el is rendelt – közölte Bagoly Bettina.

A Magyarországon oltalmazotti státuszban lévő afgán migráns először június 1-jén, a hetedik kerületi Dohány utcában, majd három héttel később a Király utca környékén viselkedett szeméremsértő módon. Szeptember 9-én pedig, hajnali három körül egy ötödik kerületi gyorsétterem mosdójában „szexuális aktus eltűrésére” kényszerített egy nőt, majd elmenekült a helyszínről. Az afgán férfit az osztrák rendőrök fogták el szeptember 10-én késő este Ausztriában, Linz környékén egy Frankfurtba tartó vonaton.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.