2019. április 24., szerda
György

Egyéb Sopron

Radnóti-díj Pataki Andrásnak

Művészpedagógiai munkásságáért Radnóti-díjat vehetett át Pataki András rendező, a város színházát működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője a XXXVIII. Radnóti Miklós Nemzeti Vers- és Prózamondó Verseny díjkiosztó győri gáláján.

A kétévente életre hívott eseményen ítélik oda ezt az  elismerést. Az indoklás szerint Pataki András az elmúlt 25 évben nagy szerepet vállalt a Magyar Versmondók Egyesületének munkájában, rendezvényeinek szervezésében és lebonyolításában. Számtalan helyen, az egész Kárpát-medencében, a különböző versmondó versenyeken és táborokban részt vesz a zsűrizésben. Elkötelezett híve a költészetnek, az irodalomnak, művészpedagógiai tevékenységének eredményeként több színészt, köztük díjazott művészt segített pályára Magyarországon, Erdélyben, a Vajdaságban. Munkájának eredményeként jött létre a Progress  Sopron nemzetközi alternatív és amatőr színházi fesztivál. A laudációt Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke tartotta, amely után Pataki András Nagy László Víg esztendőkre szomjas című költeményét mondta el, ezzel emlékezve a nemzeti gyásznapra.

Pataki András rangos elismerésben részesült

 

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.