2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb IX.kerület

Rebrov: Minden meccs egy küzdelem

A Ferencváros esélyeshez méltón megnyerte a 214. örökrangadót, azaz az MTK elleni bajnoki mérkőzést, és továbbra is négy ponttal vezeti a bajnokságot.

A zöld-fehérek már a mérkőzés elejétől mezőnyfölényben játszottak, a 24. percben aztán Bőle Lukács góljával a vezetést is megszerezték, majd jött Sigér Dávid bombagólja. A második játékrészben több gól már nem esett, így a Fradi hazai pályán 2-0-ra nyerni tudott, így hazai bajnoki veretlenségi sorozata immár a 27. mérkőzésnél tart.
Elmondtam a játékosoknak, hogy minden meccs küzdelem, még hat van hátra ebben az évben, elvárom tőlük, hogy megfelelően álljanak hozzá – mondta a mérkőzés után Sergei Rebrov, aki hozzátette, hogy az MTK jól tartotta a labdát, de nem alakítottak ki helyzeteket, ez pedig megkönnyítette a feladatukat.


A bombagólt szerző Sigér Dávidot jogosan ünnepelték a társak (MTI/Kovács Tamás)

– Nem lehet kijelenteni, hogy könnyű mérkőzés volt, ellenfelünk sokat váltogatta a széleket, hogy melyik oldalon támadjon, de a játékosaim jól reagáltak, megérdemelték a győzelmet. Ebben a ligában nincs könnyű meccs, az első félidőben az ellenfél sokat birtokolta a labdát, de ezzel kapcsolatban egy fontos statisztikai adat, hogy az európai kupamérkőzéséken a csapatok hatvan százaléka is úgy nyeri meg meccseit, hogy kevesebbet birtokolja a labdát.

Kapcsolódó Cikkek