2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Eger

Régi nyár a Gárdonyiban

Halasi Imre rendezésében Egerben is bemutatták a korábban rengeteg színházat megjárt Régi nyár című operettet. A zenés darab leghíresebb primadonnája Honthy Hanna volt 1928-ban, pedig eredetileg Lajtai Lajos zeneszerző és Békeffi István dalszövegíró Fedák Sárit kérte fel a főszerepre.

Az egri Gárdonyi Géza Színházban Halasi Imre által rendezett darabban Saárossy Kinga játszotta a főszerepet, a még nagyon fiatalos anyukát, akinek lánya férjhezmenetelének terve régi, néha fájdalmas emlékeket idéz fel. A Régi nyár főbb szerepeit Kinga mellett Dér Gabi, Nagy Szilvia, Rácz János, Vókó János és Török Tamás alakítja. A díszletet és a jelmezeket Laczó Henriette tervezte, a koreográfus Topolánszky Tamás. Az előadást Szenes Iván-dallamok teszik szenzációssá.

Dér Gabi (b) Mimóza és Rácz János (j) Trafina szerepében

Kapcsolódó Cikkek

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.