2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Miskolc

Regionális központtá válhat Bőcs

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásába kezdett idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában. A palack- és doboztöltőgépsor fejlesztésének köszönhetően az üzem kapacitása várhatóan mintegy 700 ezer hektoliterrel, éves szinten 2,5 millió hektoliterre bővül, ami lehetővé teszi, hogy Bőcs legyen a Molson Coors vállalat egyik regionális központja.

A folyamat első lépéseként a Borsodi Sörgyár idén tavasszal lecserélte palackfejtő gépét, a most bejelentett beruházás során pedig a Molson Coors Magyarországon építi ki a cseh és a horvát piacot is kiszolgáló új doboztöltőgépsorát.


A beruházás ideje alatt a bőcsi üzem változatlan kapacitás mellett üzemel tovább

Az üzem kapacitásában és a gyártás hatékonyságában jelentős javulás várható. A mintegy nyolcmillió euró értékű beruházás idén ősszel kezdődött, és az új doboztöltőgépsor jövő júniusban kezdi meg működését teljes kapacitás mellett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.