2019. április 24., szerda
György

Egyéb Miskolc

Regionális központtá válhat Bőcs

Negyvenöt éves fennállásának két legnagyobb beruházásába kezdett idén a Borsodi Sörgyár bőcsi gyárában. A palack- és doboztöltőgépsor fejlesztésének köszönhetően az üzem kapacitása várhatóan mintegy 700 ezer hektoliterrel, éves szinten 2,5 millió hektoliterre bővül, ami lehetővé teszi, hogy Bőcs legyen a Molson Coors vállalat egyik regionális központja.

A folyamat első lépéseként a Borsodi Sörgyár idén tavasszal lecserélte palackfejtő gépét, a most bejelentett beruházás során pedig a Molson Coors Magyarországon építi ki a cseh és a horvát piacot is kiszolgáló új doboztöltőgépsorát.


A beruházás ideje alatt a bőcsi üzem változatlan kapacitás mellett üzemel tovább

Az üzem kapacitásában és a gyártás hatékonyságában jelentős javulás várható. A mintegy nyolcmillió euró értékű beruházás idén ősszel kezdődött, és az új doboztöltőgépsor jövő júniusban kezdi meg működését teljes kapacitás mellett.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.