EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,12 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb

Rejtélyes körülmények között halt meg a híres színésznő

Harminchét évvel ezelőtt, 1981. november 29-én tragikus eset borzolta fel a kedélyeket Hollywoodban.

Furcsa körülmények között ugyanis ezen a napon halt meg Natalie Wood amerikai színésznő – de erről majd később.


Natalie Wood orosz bevándorlók gyermeként már az Egyesült Államokban, San Franciscóban született 1938. július 20-án, Natalja Nyikolajevna Zaharenko néven.

Szülei, Nyikoláj és Mária Zaharenko röviddel kislányuk világrajövetele után Santa Rosába költöztek, és itt kezdődött már nagyon korán filmes pályafutása. 4 évesen Natasha Gurdin néven szerepet kapott a Boldog ország című filmben, és édesanyja ösztökélésére emiatt a siker miatt hamarosan Los Angelesbe költöztek, hogy közelebb legyenek a filmes világhoz. Anyukája mindent megtett, hogy lányából sztár legyen, míg apjáról az a pletyka (?) maradt fent inkább, hogy alkoholizmussal küszködött.


Wood gyermekkorában húsz filmben kapott szerepet. Testvére, Lana Wood ugyancsak színésznő lett egyébként, méghozzá nem is akármilyen, hiszen Bond lányként is szerepet kapott. Harmadik testvérük, Olga nem a filmes pályát választotta.

1955-ig tartott ez az időszak, majd szerephez jutott egy olyan filmben, amiben James Dean és Dennis Hopper voltak a partnerei, és már felnőtt karaktert játszott a világsztárok oldalán. 25 éves korára már három Oscar-jelölése volt (Rebel Without a Cause – Ok nélkül lázadó, Haragban a világgal, Splendor in the Grass -Ragyogás a fűben, és a Love With the Proper Stranger – Szerelem a megfelelő idegennel), ám az aranyszobrot sosem kapta meg, “be kellett érnie” a Golden Globe-díjjal.

Az 1961-es esztendő hozta el számára a nagy áttörést: ekkor játszotta el Mariát a West Side Story című megasikert hozó moziban. Énekhangját is itt kezdte megmutatni, igaz, ekkor végül nem a saját hangján szólalt meg, ám a Gipsy című musicalben már igen. Kudarcok is érték, ugyanis 1966-ban ő kapta az Év Legrosszabb Színésznőjének járó “díjat”, és amúgy is sok kritika érte színészi tehetségét. Alighanem ezek miatt is döntött úgy, hogy a Bob és Carol és Ted és Alice című film után többé-kevésbé visszavonult a filmezéstől.

Magánélete meglehetősen viharos volt. 1957 utolsó napjaiban feleségül ment Rober Wagner producerhez, azonban 1962-ben házasságuk felbomlott. A mai napig nem tudni a pontos okot, de pletykáltak arról, hogy a színésznő nem tudta elviselni férje golfmániáját, hogy anyagi gondjaik voltak, illetve, hogy egy alkalommal Robertet egy másik férfival kapta rajta meglehetősen kínos szituációban…

1969-ben ismét férjhez ment, ezúttal Richard Gregsonhoz, ám ez a házasság is felbomlott rövidesen. 1972-ben már ismét Robert Wagner felesége volt. Érdekesség, hogy mindkét férfitől született egy-egy lánya, sőt, Natalie Wood halála után éppen Robert Wagner volt az, aki örökbefogadta Gregsontól született gyermekét is.

1981 őszén kezdődött az Agyhalál című film forgatása, amiben Christopher Walken partnere volt. Hálaadás napja után férjével és Walkennel egy szigetre mentek hajóval. Itt történt az a tragédia, ami ideje korán véget vetett egy ígéretes pályafutásnak és életnek. A napvilágra került ellentmondásos információk szerint Natalie Wood el akarta hagyni a hajót, de az is lehet, hogy egy csónakot akart átvinni a sziget túlsó partjára. Az biztos, hogy a színésznő a vízbe esett, segítségért is kiáltott, de végül megfulladt. Állítólag részeg volt, sőt az a hír is elterjedt, hogy a végzetes baleset előtt férjével csúnyán összevesztek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.