EUR: 317,93 Ft
CHF: 279,97 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Egyéb Kecskemét

Remekművek a Bozsó Gyűjteményben

Kecskeméti és a Kecskeméti Művésztelephez kötődő alkotók műveiből nyílt kiállítás a Bozsó Gyűjteményben. A tárlaton több mint félszáz festmény és grafika látható.

Kecskemét városi rangra emelésének 650. évfordulója tiszteletére a Kecskeméti Művésztelep alapító mestereinek munkáiból, a telepen megfordult jeles tanítványok köréből, valamint a város kiemelkedő szülöttje, Fényes Adolf festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Bozsó Gyűjteményben. A tárlat a művésztelep alapítását követő évtizedes fénykorra, az 1909 és 1919 közötti időszakra helyezi a hangsúlyt.


A kiállítást Plesznivy Edit nyitotta meg. A szervező elmondta, hogy a kecskeméti kolóniát a műfaji sokszínűség, az összművészeti törekvések hangsúlyossága jellemezte. A tárlat jól mutatja a művek tematikai és stilisztikai gazdagságát. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester beszédében kiemelte, hogy a város mindig örömmel támogatja az ilyen kezdeményezéseket.

Szeberényi Gyula Tamás, Loránd Klára és Plesznivy Edit a megnyitón

 

Az alkotások többségét a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből válogatták, de magángyűjteményi remekművek, a Bozsó Gyűjtemény és a Kecskeméti Katona József Múzeum féltett darabjai is gazdagítják a tárlatot. A kiállítás március 10-ig csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg .

Kapcsolódó Cikkek