EUR: 327,38 Ft
CHF: 301,52 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb Kecskemét

Remekművek a Bozsó Gyűjteményben

Kecskeméti és a Kecskeméti Művésztelephez kötődő alkotók műveiből nyílt kiállítás a Bozsó Gyűjteményben. A tárlaton több mint félszáz festmény és grafika látható.

Kecskemét városi rangra emelésének 650. évfordulója tiszteletére a Kecskeméti Művésztelep alapító mestereinek munkáiból, a telepen megfordult jeles tanítványok köréből, valamint a város kiemelkedő szülöttje, Fényes Adolf festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Bozsó Gyűjteményben. A tárlat a művésztelep alapítását követő évtizedes fénykorra, az 1909 és 1919 közötti időszakra helyezi a hangsúlyt.


A kiállítást Plesznivy Edit nyitotta meg. A szervező elmondta, hogy a kecskeméti kolóniát a műfaji sokszínűség, az összművészeti törekvések hangsúlyossága jellemezte. A tárlat jól mutatja a művek tematikai és stilisztikai gazdagságát. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester beszédében kiemelte, hogy a város mindig örömmel támogatja az ilyen kezdeményezéseket.

Szeberényi Gyula Tamás, Loránd Klára és Plesznivy Edit a megnyitón

 

Az alkotások többségét a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből válogatták, de magángyűjteményi remekművek, a Bozsó Gyűjtemény és a Kecskeméti Katona József Múzeum féltett darabjai is gazdagítják a tárlatot. A kiállítás március 10-ig csütörtöktől vasárnapig 10 és 18 óra között tekinthető meg .

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.