2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Székesfehérvár

Rendőröst játszhattak az iskolások

Izgalmas programok és előadások szereztek kellemes perceket az iskolásoknak Lepsényben. A fiatalok a rendőri munka rejtelmeibe nyerhettek bepillantást. A diákoknak az iskola a jelenük, de a jövőjük akár a rendőri pálya is lehet.

Kezdetét vehette a kerékpáros “üldözés” is… Fotó Székesfehérvári Rendőrfőkapitányság

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a lepsényi Fekete István Általános Iskola tanulóinak szerveztek pályaorientációs napot. A program lehetőséget teremtett arra, hogy a diákok a rendőrség szakembereinek bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti témájú előadásain keresztül közelebbről is megismerkedjenek a rendőri munka sokszínűségével, a szervezet tevékenységével és egyes szakterületeivel.


A fiatalok a nap folyamán a gyakorlatban is kipróbálhatták az ujjnyomat- és a nyomrögzítést, megismerkedhettek a szolgálati felszerelésekkel, illetve a szolgálati gépjárművekkel, kipróbálhatták a kerékpáros ügyességi pályát, emellett a továbbtanulás előtt álló diákok kérdéseket tehettek fel a rendészeti képzés menetéről és feltételeiről.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.