2019. április 24., szerda
György

Egyéb Székesfehérvár

Rendőröst játszhattak az iskolások

Izgalmas programok és előadások szereztek kellemes perceket az iskolásoknak Lepsényben. A fiatalok a rendőri munka rejtelmeibe nyerhettek bepillantást. A diákoknak az iskola a jelenük, de a jövőjük akár a rendőri pálya is lehet.

Kezdetét vehette a kerékpáros “üldözés” is… Fotó Székesfehérvári Rendőrfőkapitányság

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság munkatársai a lepsényi Fekete István Általános Iskola tanulóinak szerveztek pályaorientációs napot. A program lehetőséget teremtett arra, hogy a diákok a rendőrség szakembereinek bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti témájú előadásain keresztül közelebbről is megismerkedjenek a rendőri munka sokszínűségével, a szervezet tevékenységével és egyes szakterületeivel.


A fiatalok a nap folyamán a gyakorlatban is kipróbálhatták az ujjnyomat- és a nyomrögzítést, megismerkedhettek a szolgálati felszerelésekkel, illetve a szolgálati gépjárművekkel, kipróbálhatták a kerékpáros ügyességi pályát, emellett a továbbtanulás előtt álló diákok kérdéseket tehettek fel a rendészeti képzés menetéről és feltételeiről.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.