2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Extra

Richter József: Csavarok tartják össze a karját

Richter József artistaként rengeteg sérülést szerzett, jelenleg is csavarok vannak a karjában. Ennek ellenére rendíthetetlen a hivatását tekintve, felesége is szakmabeli, akivel szeretnének majd gyermekeket, de egyelőre minden idejüket a munka tölti ki. 

– Én vagyok a családban a hetedik cirkuszi generáció. A szüleim szerették volna, ha megtöröm a hagyományokat, de végül mégis a porondon kötöttem ki. Pedig elkezdtem teniszezni, profi szinten űztem is, jártam bajnokságokra, ahol kimagasló helyezéseket értem el, mégis mielőtt igazán komolyra fordult volna, visszatértem a cirkuszhoz – kezdte Richter József a Lokálnak, aki már számtalan sérülést szerzett a porondon.


– Többször szereztem kisebb-nagyobb zúzódást, ficamot, de a legnagyobb balesetem hat évvel ezelőtt történt. Egy mutatványt gyakorolva leestem a ló hátáról, és ájultan feküdtem a földön. Eltört a karom, műteni is kellett, és a mai napig benne vannak a csavarok, amelyek abban segítettek, hogy a csontok jól forrjanak össze és rendesen tudjam használni a karomat. Hónapokig tartott, mire rendbe jöttem és újra felültem a lóra. A csavarokat már ki kellene szedni, de utána is hónapokig tartana a felépülés, nekem pedig a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójaként erre most nincs időm – mondta a TV2 Csak show és más semmi zsűritagja, aki nagy örömmel vállalta el a nemes feladatot.

– Érdekes látni, hogy egy hét alatt is mennyi mindent meg tudnak tanulni a sztárok. A műsor által a nézők is jobban megismerhetik a cirkusz világát, és látják, hogy milyen csodálatos, ugyanakkor nehéz egy-egy produkciót a színpadra vinni – folytatta. Liptai Claudia többször is megjegyezte, hogy Joci milyen jóképű, de a 26 éves cirkuszigazgató már két éve nős.


– Eddig is kaptam bókokat a hölgyektől, de amióta a tévében is látnak, ezek egyre gyakoribbak. Volt néhány kapcsolatom Merrylu előtt is, de egyik sem volt ennyire komoly. Egyből tudtam, hogy ő az igazi, és meg sem fordult a fejemben, hogy túl fiatal vagyok a házassághoz. Ő is szakmabeli, együtt is dolgozunk, így a rengeteg munka ellenére is sok időt töltünk együtt. Szeretnénk majd közös babát, de most elég sűrű az életünk, és nem jutna annyi időnk a picire, amennyit majd vele szeretnénk tölteni.

Fotó: Cser Dániel

Kapcsolódó Cikkek