EUR: 322,00 Ft
CHF: 283,05 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Sopron

Romfalon virágmag

A közelmúltban tartották Both Balázs negyedik önálló verseskötetének bemutatóját. A soproni költő írásaival húsz éve van jelen a hazai irodalmi életben.

A Magyar Napló (az írószövetség) gondozásában jelent meg idén Both Balázs negyedik önálló verseskötete, Romfalon virágmag címmel. A kötet bemutatójára szeptemberben került sor a Budavári Könyvünnepen, ahol a Kossuth Rádió Irodalmi Újság című műsorának is interjút adott a soproni költő.
– Írásaimmal húsz esztendeje vagyok jelen másfél tucat irodalmi folyóiratban, és több antológiában. 2005 óta rendszeresen az Év versei antológiában, és idén első alkalommal az Év novelláiban is megjelent egy írásom. Verseim jelentek meg CD-n, megzenésítve, illetve DVD-n is, Lázár Balázs színművész előadásában – mesélte Both Balázs.


A művész kiemelte, fontos állomása volt pályájának a 2017. január 22-én, Érden átvett Bella István-díj, amellyel a Magyar Írószövetség és Érd Város Önkormányzata ismerte el a költészetét.
– Külön öröm, hogy Ágh István Kossuth-díjas költő – Nagy László öccse – javaslatára részesülhettem a díjban. Egyébként 2011 óta vagyok tagja a Magyar Írószövetségnek – tette hozzá Balázs.
A költő szerint a szépirodalomra a mai világban is igény mutatkozik.

– Kosztolányi Dezső azt mondta, ha az embernek van tíz olvasója, akkor nem írt hiába. Minden korban létezett egy szellemileg igényes réteg, amelynek a vers szellemi-lelki táplálékot nyújt. És vannak fontos alkotók, művészek, akik előadásaikkal közelebb viszik a költészetet a közönséghez. Ilyen például Földes László, Hobo, aki József Attila, Ady, Csokonai, Faludy, Pilinszky verseit vitte a színpadra, hogy csak a magyar költőket említsem – fejtette ki.
A Romfalon virágmag soproni bemutatóját pár napja tartották a Ligneum Látogatóközpontban, ahol Balázs beszélgetőtársa Orbán Júlia Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó volt.


Both Balázs negyedik önálló verseskötetét tarthatja kezében
Fotó: BB

Both Balázs 20 éve jelentkezik írásokkal az irodalmi életben
Fotó: BB

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.