2020. január 21., kedd
Ágnes

Sport

Rossi hiába tett csodát, nem keresték a hazai klubok

Ch. Gáll András sportújságíró szimatát dicséri, hogy a Honvéddal 24 év után bajnokságot nyert futballszakember, Marco Rossi történetét „megregényesítette”. Az alábbiakban a könyv, azaz a szövetségi kapitány életének érdekességeiből szemezgetünk.

Az Olasz meló Magyarországon olvasása közben kiderül, hogy Marco és felesége, Mariella a Boráros tér közelében, a Duna-parton lakik. A dunaszerdahelyi kitérő után ugyanabba a lakásba tértek vissza, ahol korábban éltek.


„A feleségem, Mariella szerelmes Budapestbe. Szó szerint búskomor lett, amikor Dunaszerdahelyen dolgoztam. Pozsony ugyan főváros, de fényévekre van Budapest színvonalától. Nem is bírta sokáig, egy hónap után hazaköltözött Pozzuoliba” – árulta el a szakember a róla szóló, nemrég megjelent könyvben.

„A meccs hevében kivetkőzöm magamból, valósággal megőrülök. Tudom, nyugodtabbnak kellene lennem, de nem megy. És nagy meglepetésemre a magyarok ezt elfogadták, meg is szerették”, vallja be a kapitány.


Rossi jó kapcsolatban van Märcz Tamással, a vízilabda-válogatott kapitányával, fia, a 26 éves Simone, a hajdanában Kásás Tamást is soraiban tudó nápolyi Posillipo pólósa.

„2012 nyarán havi 850 ezer forintos fizetéssel  kötött velem szerződést Hemingway és boldog voltam, ma is azt mondom, köszönöm, Hemingway úr, máskülönben nem lennék a magyar válogatott kapitánya.”

Budapest, 2018. szeptember 11.
Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya (jobbra) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország–Görögország mérkőzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A régi jó barát, Pippo, azaz Giuseppe Giambertone, az Andrássy úti Millennium étterem tulajdonosa szerint Dzsudzsák Balázsnak – is – köszönhető, hogy a mester a szerdahelyi DAC-hoz került. „Dzsudzsák szólt az ügynökének, aki az ismert pozsonyi menedzserrel, Csontó Károllyal dolgozik együtt. És Marco a DAC edzője lett.” Mások szerint Orbán Viktor ajánlotta Világ Oszkár, a DAC tulajdonosának figyelmébe Rossit, akit egyébként sikerei ellenére egyetlen magyar klub sem keresett.

Így vagy úgy, Rossi szerencsére „hazatért”. Nálunk otthon érezheti magát.

Kapcsolódó Cikkek