2019. december 15., vasárnap
Valér

Sport

Rossi nélkül küzdünk a bennmaradásért

Hazai pályán fogadja a magyar labdarúgó-válogatott Észtországot a Nemzetek Ligája mai játéknapján. Csapatunknak Marco Rossi szövetségi kapitány nélkül kell kiharcolnia a győzelmet.

Az első hely megszerzésére már nincs esélye a magyar válogatottnak a C divízió második csoportjában, a kiesés viszont még bekövetkezhet, így egyértelműen két győzelem a cél az észtek, illetve a finnek elleni meccseken. Az észtek elleni ma esti találkozón Marco Rossi szövetségi kapitány nem ülhet le a kispadra, ugyanis a görögök elleni összecsapás alatt és után sportszerűtlen viselkedést tanúsított. Helyét a másodedző Cosimo Inguscio veszi át.


– Nincs arra garancia, hogy a viselkedésemnek nem lesznek következményei. Tudom, sokat balhézok a kispad mellett, de azzal is tisztában vagyok, hogy egy országot képviselek. Igyekszem úriember módjára viselkedni, de engem soha nem fognak ülve látni egy mérkőzés alatt – mondta Rossi a Lokál kérdésére válaszolva.

A statisztikák szerint a magyar csapat eddig öt alkalommal találkozott mai ellenfelével: háromszor győzött, egyszer vereséget szenvedett, legutóbb pedig döntetlent játszott. Hiányzók is lesznek a hazai oldalon, ugyanis Fiola Attila, Sallai Roland és Ugrai Roland sérüléssel bajlódik.

A Magyarország–Észtország mérkőzést az M4 Sport 20.45-től élőben közvetíti.

Kapcsolódó Cikkek