EUR: 365,98 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Szeged

Rossz a menetrend!

Egy rejtett kamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

Korábban megírtuk, olvasóink rendszeresen arról panaszkodnak, hogy a szegedi, városi (helyi járatú) buszok nem tartják be a menetrendet. Reggelente gyakoriak a késések, éjjelente meg rendszerint hamarabb érkeznek a megállókba a buszok, ezért szerintük kiszámíthatatlan a tömegközlekedés a városban.


A sofőrök szerint rossz az egész rendszer

Az eset kapcsán szavazás formájában megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük pontosak-e a buszok Szegeden. Összesen 602-en szavaztak, és a szavazásban részt vevők 80 százaléka nemmel voksolt.

Múlt héten az egyik újságírónk rejtett kamerás felvételt készített az utolsó járaton, ahol a sofőr elmondja saját szemszögéből a problémákat. A videót megtekinthetik a szegedma.hu-n.

„A menetrend végképp sz.r”


– A forgalomtól függ, hogy mennyire tudjuk tartani a menetrendet. Ami a megállókban ki van írva, az csupán informatív jellegű. Előfordul, hogy hamarabb érkezünk a megállókba, nem lehet úgy vezetni, hogy az ember közben folyamatosan nézi a stopperórát. Egyszer például este vittem egy rendőrt, és majdnem leszúrt, hogy mit képzelek magamról, amiért éjszakásként tökölök a megállóban és nem haladok rendesen, amikor lehetne – mondja az esti járat sofőrje.

– A menetrend végképp sz.r – hangsúlyozza. – A körút be van dugulva végig, nem lehet haladni rendesen. Kellene egy külön menetrend, ami a csúcsidőre vonatkozik, illetve egy másik, ami az esti órákban lenne érvényes – fejtette ki álláspontját.

Az önkormányzat készíti a menetrendet

A közlekedési cég tájékoztatása szerint a menetrendet a szegedi önkormányzat állítja össze. – A menetrendi alapadatok meghatározója Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint megrendelő és finanszírozó. Társaságunk a megrendelő által meghatározottak alapján köteles közlekedtetni autóbuszjáratait – közölte érdeklődésünkre a cég.

Életveszélyesek a szegedi buszok?

A sofőr a videó végén megjegyzi, azzal a busszal, amit éppen vezet, nem lenne szabad a városban közlekedni, mivel se kijelző, se jegyérvényesítő-rendszer nincs rajta, ráadásul nem is lehet vele rendesen fékezni.

A Dakk Zrt.-től megkérdeztük, hogy hány olyan busz közlekedhet Szegeden, amellyel nem lehet rendesen fékezni. Az alábbi választ kaptuk:

– Mivel az elmúlt hetekben több, bizonyítottan alaptalan támadás érte társaságunkat, így konkrét adatok hiányában nem áll módunkban érdemben reagálni megkeresésükre – írta a közlekedési társaság.

Lapunk a sofőr állításai miatt megkereste az önkormányzatot is. Szeretnénk tudni ugyanis, tervezik-e esetleg, hogy az utasok panaszai alapján változtassanak a menetrenden. Lapzártánkig nem kaptunk választ.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.