EUR: 317,11 Ft
CHF: 279,26 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Sargentini az Európai Tanácsban is bekavar

Tegnap tárgyalták Brüsszelben a Magyarország elleni 7-es cikkely szerinti eljárást az Európai Tanácsban, ahol Judith Sargentini európai parlamenti képviselő is feltűnt, annak ellenére, hogy semmi keresnivalója nem lett volna ott.

Sargentini képviselő az EP után a Tanácsban is eláztatná Magyarországot (MTI/EPA/Patrick Seeger)

„Jó hétfő reggelt a Tanácsban, a magyar ügyről folytatott beszélgetésen” – írta ki a Twitteren a hazánkat elítélő  Soros–Sargentini-jelentés szerzője.


Az, hogy Sargentini szót kaphatott a megbeszélésen, azért is furcsa, mert az Európai Parlament szerepe a jelentés megszavazásával lezárult, a 7-es cikkely szerinti eljárást az Általános Ügyek Tanácsa folytatja le, amelyen az EU-tagországok illetékes miniszterei, államtitkárai vesznek részt.

Sargentini és Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke is kérte, hogy valamilyen formában ebben az eljárási szakaszban is részt vehessen az EP, de ezt az Európai Tanács jogi szakszolgálata elutasította.


Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő szerint Brüsszel bevándorláspárti politikusai folytatják a Magyarország, a magyar polgárok elleni támadást: erről szólt az Általános Ügyek Tanácsának hétfői meghallgatása is, amely újabb nyomásgyakorlás Magyarországra.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld macskája milliókat örökölhet!

    Karl Lagerfeld házi kedvence, Choupette válhat a földkerekség leggazdagabb macskájává – írja az AFP francia hírügynökség, felidézve, hogy a kedden, 85 évesen elhunyt divattervező korábban azt mondta: gondoskodott arról, hogy macskája folytathassa azt a fényűző életmódot, amelyhez hozzászokott.

  • Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

    Mint arról már beszámoltunk, külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben tett diplomáciai látogatása során.