2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Extra

Schobert Norbika: Senki nem veheti szájára a családomat

Schobert Norbert és Rubint Réka fia, a 13 éves Norbika szakácsnak készül, főzőtudományát pedig a MasterChef Juniorban is megmutatja. A középső Schobert gyerek a Lokálnak azt is elárulta: családja miatt sokat piszkálják, emiatt iskolát is kellett váltania.

– A legelső étel, amit készítettem néhány éve a nagymamám receptje alapján az az almás pite volt. Azóta pedig folyton a konyhában vagyok, ha akad egy kis szabadidőm. Az egész főzési folyamatot nagyon szeretem az előkészítéstől, az ízesítésen át a tálalásig – kezdte ifjabb Schobert Norbi a Lokálnak, aki a TV2 MasterChef Juniorban is megmutatta főzőtudományát.


Fotó: TV2

– Próbálom magam fejleszteni a gasztronómia területén. Rengeteg videót nézek és kipróbálok új recepteket, de szerettem volna profiktól is tanulni. Erre pedig nagyon jó lehetőség a MasterChef Junior. Amint láttam, hogy indul a verseny el is döntöttem, hogy szeretnék részt venni, hiszen imádok főzni és szeretnék fejlődni is. Rengeteget tanultam az ott töltött hetek alatt a zsűritől és sok barátot is szereztem. A műsor csak megerősített abban, hogy ezzel szeretnék a jövőben is foglalkozni.

Azt tervezem, hogy beiratkozok egy szakács suliba és később nyitok egy bisztrót, ahol apa termékeiből – Norbi Update – készítek majd egészséges ételeket, akárcsak most otthon. Doktorálni is szeretnék majd fűszernövénytanból – mesélt gyermeki lelkesedéssel Schobert Norbi és Rubint Réka idősebbik fia, aki nagyon büszke szüleire, bár lapunknak bevallotta: előfordult, hogy kapott már bántást is – Előfordul, hogy azért piszkálnak, mert én Schobert vagyok.


A régi sulimban volt, hogy  beszóltak, de annyira azért nem vettem a lelkemre. Most Leányfalura járok, ahol nagyon jól érzem magam, rengeteg barátom van. Senki nem veheti szájára a családomat, főleg, mert nem is ismernek minket személyesen. Anya mindig azt mondja, ne foglalkozzak a negatív emberekkel és tudom, hogy igaza van. Én nagyon büszke vagyok a szüleimre és a tesóimra és nem is kívánhatnék jobb családot – tette hozzá Norbika.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek