EUR: 364,01 Ft
CHF: 345,10 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Életmód

Segítség a fogyatékos embereknek

A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola egy közös társadalmi vállalkozást hozott létre, hogy egy kis segítséggel a fogyatékossággal élő embertársaink is megvalósíthassák álmaikat, és egy sikeres együttműködés részesei lehessenek. Jakab Zoli, Katona Márk, Matyi Józsi és a Virág testvérek barátaikkal együtt arra készülnek, hogy elindíthassák a világ első olyan food truck-ját, amit kizárólag fogyatékos emberek üzemeltethetnek majd, ez a Jupiter!

A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében. Céljuk állami támogatásoktól független piaci alapú üzemeltetés elérése.
Ahhoz, hogy elindulhasson a kezdeményezés, 15 000 000 Forintra van szükségük, eddig 9 137 000 Forint adomány gyűlt össze.
A lelkes fiatalok a legfinomabb szendvicseket készítik majd fesztiválról fesztiválra járva, ahol együtt szórakozhatnak a közönséggel.
Az alapítvány és az étteremhálózat segíti őket céljaik megvalósításában. Közös szándékuk, hogy a társadalmi vállalkozás rendben menjen, stabil munkát adjon fogyatékos embereknek, fenntarthatóan működjön, nem mellesleg pedig a világ legfinomabb ételeit kínálja a vendégeknek. A cél az, hogy jövőre már a legnagyobb fesztiválokon is részt vehessen a Jupiter és csapata.
Pordán Ákos, az alapítvány ügyvezető igazgatója kiemelte, miért tartja fontosnak ezt a kezdeményezést:
– Az idén 25 éves KézenFogva Alapítvány büszkén áll a fiatalok kezdeményezése mellé. Megtiszteltetés, hogy a Fruccola étteremhálózattal dolgozhatunk együtt álmaik megvalósításán.
Bővebb információ az alábbi linken:
http://kezenfogvamozdulunk.hu/tamogatas/?p_id=692&t_id=694&c_id=692&fbclid=IwAR3SCyBfxSpJ5kzfQjJpHUKHo2rPl-0hKT0PahCCrkp_I_uZbALdLkRTYus

Kapcsolódó Cikkek

 • Ne hízzon el a home office-ban sem!

  Ne hízzon el a home office-ban sem!

  Az emberekre szakadt home office nem azt jelenti, hogy bárki „eltunyulhat” testileg és lelkileg. Valóban gondos átszervezést jelentek a mindennapok és ez különösen igaz azokra, akik rendszeresen jártak konditermekbe.

 • Segítség a gazdiknak karantén idején

  Segítség a gazdiknak karantén idején

  Kutyás segélyoldalt indított a Zöldeb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület a Facebookon. Céljuk az, hogy a karanténba vagy a COVID-19 miatt kórházba kényszerült gazdiknak segítsenek úgy, hogy összekapcsolják a bajba jutott gazdákat és a segíteni vágyókat.

 • Karanténkozmetika a fürdőszobában

  Karanténkozmetika a fürdőszobában

  A kényszerkarantén idején rengeteg olyan szépségápolási rutint kell otthon megoldani, amit eddig szakemberekre bíztunk. A lenőtt hajfesték, vagy géllakk, az összenőtt szemöldök vagy a férfiaknál a szakállápolás ugyan nem létkérdés, de jó érzés otthon, kényelmes ruhában is ápoltnak, csinosnak lenni.