EUR: 319,90 Ft
CHF: 280,55 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Zalaegerszeg

Segítség a rászorulóknak

A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete szombaton tartotta hagyományos, zárt körű évadzáró rendezvényét. Bemutatták a kilencszemélyes Ford tranzit típusú kisbuszt, amelyet egy magát megnevezni nem akaró adakozónak köszönhet az egyesület.

A jármű lehetővé teszi a tagok szállítását, és az adománybolttal kapcsolatos feladatokban is segítség. A színvonalas programon még egy meglepetéssel szolgáltak, méghozzá az összecsukható mobil mopedekkel. Ennek az eszköznek a segítségével lehetővé válik, hogy a család együtt kiránduljon, hiszen összecsukható és autóban szállítható, így a mozgássérült rokon, barát is ki tud mozdulni a városból.


Az eseményen, amelyre Ukrajnából is érkeztek vendégművészek, remek programok szórakoztatták a közösséget. Az egyesület vezetése mindemellett célul tűzte ki, hogy felkarolja a gyermeküket egyedül nevelő szülőket és más fogyatékkal élőket, ezért arra kéri őket, hogy amennyiben segítségre van szükségük, keressék az adományközpontot a Balatoni út 3. szám alatt, a földszinten, ahol ruhák, tartós élelmiszerek és bútorok várják a rászorulókat.

Fotó: Junior

Fotó: Junior

Fotó: Junior

Fotó: Junior

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.