EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb Érd

Show a fizikalaborban

Másfél évtizedes hagyomány az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, hogy a továbbtanulni szándékozó nyolcadikosok számára több tárgyból vetélkedőt, tanulmányi versenyt rendeznek. Jó ez a diákoknak, mert így megtudhatják, hol tart a tudásuk, sőt, ha jól szerepelnek, sikerélményhez is juthatnak.

Biológia, kémia és humán tárgyak témakörével indult a beiskolázási tanulmányi versenyek sorozata, ezt követte a matematika–fizika komplex versengés, amelyen hetven diák vett részt. Még aznap eredményt is hirdettek. Mindez nem nélkülözte az izgalmakat, mert – mint Szilasné Mészáros Judit a Lokál Extra munkatársának elmondta – az első négy-négy helyezett az adott tárgyból mentesül a felvételi vizsga alól.


Látványos kísérletekkel kápráztatták el a felsősök a verseny résztvevőit

A feladatlapok javítása közben sem unatkoztak a nyolcadikosok, mert – és ez is a gimnázium hagyományaihoz tartozik – a felsőbb évfolyamosok látványos fizikashow-val kápráztatták el őket. Villamossági és egyéb kísérletekkel készültek a felsősök: volt füst és robbanás, szikrák és szárazjég meg még sok minden.

A kísérletekbe lehetőség szerint bevonták a nyolcadikosokat is

A bemutatóhoz az iskola berendezéseit használták fel, de saját eszközöket is készítettek. Az ugyancsak fontos volt, hogy az interaktív kísérletekbe lehetőség szerint a nyolcadikosokat is bevonják.

Kapcsolódó Cikkek