2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Eger

Sikeres énekes a vízilabda-válogatott gyúrója

A magyar vízilabda-válogatott gyúrója az Elmezavar nevű, már a Tankcsapda előzenekaraként is bemutatkozott együttes énekese, magánpraxisban Eger egyik kedvenc masszőre. Eszlári Gergely jó kiállású, vidám fiatalember, aki bár több területen is rendkívül sikeres, folyamatosan képezi magát.

– Földrajz–testnevelés szakon tanultam Egerben, az Eszterházyn, zenekarunk lényegében egy főiskolai bandaként indult. Senki nem született egri, de mindenki nagyon megszerette a várost – mesélte Gergő. – A dobosunk, Szekér Gábor miskolci, a gitárosunk, Balczer Szabolcs budaörsi, a basszusgitárosunk, Barabás János pedig szolnoki származású. Én Felsőtárkányban élek, ott, ahol az ablakból kinézve a Bükk csodálatos bérceit láthatom. Gyerekkorom óta sportoltam: középtávfutás, foci, ez utóbbiban nem is voltam sikertelen, egészen az NB II-ig jutottam. Azután egy műtét miatt abba kellett hagynom a versenyzést, akkor kezdtem gyógy- és sportmasszázst tanulni, ami nemcsak a hivatásommá, de a szenvedélyemmé is vált. Az egyik főiskolai csoporttársam ajánlott be az egri vízilabdaklubhoz, ahová 21 évesen lelkes kezdőként indultam el dolgozni. A tíz év alatt szinte a játékosokkal együtt nőttem fel, bajnokságot, kupát nyertünk, hatalmas sikereket értünk el, és családias kapcsolat alakult ki közöttünk – tette hozzá az énekes-gyúró.


Bár Elmezavar nevű – a mai, internetes világ legégetőbb társadalompszichológiai problémáit boncolgató – zenekara hosszú évekig szünetelt, az egykori egri főiskolás brigád nemrégiben újra összeállt.

– „Fricska” rock and rollt játszunk: görbe tükröt szeretnénk tartani a posztmodern társadalom elé, zenénk lázadás a túldigitalizált kor szelleme ellen, ahol már alig beszélgetünk, viszont lassan egy kattintással minden letölthető. Sokan azt mondják, a mi zenénk egyfajta hangterápia. A problémák felismerése a gyógyulás első lépése – legyen szó masszázzsal gyógyítható mozgásszervi vagy éppen totális elhülyüléssel és elidegenedéssel járó társadalmi problémáról – vont párhuzamot zenei és gyógyítói munkássága között Gergő.


Egyik legnagyobb zenei sikerének azt tartja, hogy kedvenc együttese, a Tankcsapda előzenekaraként léphettek fel. – Egyszerre voltam fellépő énekes és az utánunk következő Tankcsapda egyik – talán leglelkesebb – rajongója. Felemelő volt az érzés – vallotta be a zenész.

Eszlári Gergely életének másik legnagyobb sikere az, hogy Märcz Tamás fél évvel ezelőtt felkérte, legyen a magyar vízilabda-válogatott gyúrója, és azóta is megbecsült és sikeres tagja a világhírű csapat stábjának. Azok, akik derékfájdalommal vagy más mozgásszervi problémával fordulnak hozzá elegáns Deák Ferenc úti szalonjában, talán nem is tudják, hogy a világhírű magyar vízilabda-válogatott gyúrójának keze alatt gyógyulnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.