EUR: 336,70 Ft
CHF: 313,30 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld

Siket és nagyothalló gyerekeknek gyűjtenek idén a Ficsak adventi vásárán

Siket és nagyothalló gyerekeknek gyűjtenek idén a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) december 1-jei adventi vásárán – közölte a klub alapítója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Király Nóra azt mondta, a befolyó összeggel a Jel Alapítványt támogatják, a szervezet pedig a “jelnyelvi játszótér” programjára fordítja majd a pénzt, amelynek lényege, hogy integrált fejlesztésen keresztül elterjesszék a jelnyelvet a siket és nagyothalló, valamint az ép hallású gyerekek körében.


Az adventi vásárhoz eddig 35-40 családszervezet csatlakozott, akik házi készítésű termékeket árulnak majd. A vásár célja az adománygyűjtésen túl a népszerűsítés és a figyelemfelhívás – tudatta a klub alapítója.

Kiemelte, a kormány 2010 óta sokat tett a fogyatékossággal élő emberekért, ezért sok helyen elérhető a jeltolmács.

Az adventi vásárt december 1-jén a Millenáris B épületében tartják. Az egésznapos eseményen koncertek és táncbemutatók is lesznek – tájékoztatott a részletekről Király Nóra.

A Ficsak harmadik éve rendezi meg jótékonysági adventi vásárát. Két évvel ezelőtt a daganatos és leukémiás gyerekek, tavaly a koraszülöttek támogatására fordították a rendezvény bevételét.

Kapcsolódó Cikkek