2020. január 25., szombat
Pál

Egyéb Sopron

Sisi körül forog az év vége

Bár történeti források nem igazolják, hogy a magyarok királynéjaként tisztelt Sisi (az osztrákoknál Sissi!) valaha megfordult volna Sopronban, de az biztos és igazolható, hogy a soproniak nagy rajongással tisztelték a császárnét.

Róla kapta nevét az Erzsébet utca, az Erzsébet kórház és az Erzsébet kert is. Az advent heteiben pedig Sisi ruháinak örülhetnek a soproniak: 14, eredetihez hű ruhamásolat vendégeskedik a Munkácsy teremben öt héten át, kísérőprogramokkal.


A nyitány alkalmával a Sopron Balett művészei táncolják körül a ruhákat, lesz történelmi témájú előadás és hangverseny is. Az egyik legizgalmasabb a december 9-ai délután, amikor hat soproni ékszertervező is részt vesz a kiállításon: mindenki hoz néhány elegáns kollekciót, és persze személyesen lehet találkozni az ötvösökkel és üvegművészekkel. Karácsony előtt az érdeklődők még ötleteket meríthetnek a bemutatón.
A tárlatzáró finisszázs vízkereszt napjára esik, amikor búcsúzóul egy 40 perces monodráma erejéig maga Sisi is „életre kel” a tárlaton.

Adventi ékkövek
December 2. 17 óra – Nyitány
December 9. 15–18 óra – Ékességek délutánja
December 13. 17 óra – Sisi, az európai nő
December 16. 17 óra – Sisi-koncert
Január 6. 17 óra – Finisszázs

 

Sisi ruhatárának kiállítását változatos programok kísérik
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.