2019. december 09., hétfő
Natália

Külföld

Soros György Brüsszelben parancsolgatott

Ismét Brüsszelbe utazott Soros György, hogy találkozzon Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével. A bevándorláspárti milliárdos és a holland politikus egyébként évente többször is egyeztetnek, és húsz éve közeli barátok.

Hétfőn Brüsszelbe látogatott Soros György, akit jó barátja Frans Timmermans Európai Bizottság (EB) első alelnök fogadott. A találkozóról nem derült ki semmi, feltűnően nagy a médiacsend körülötte, azonban a Magyar Idők szerint a Soros-egyetem ügye is napirendre került. Soros brüsszeli feltűnéséről is csak azért tudunk, mert fel volt tüntetve az Európai Bizottság hivatalos eseménynaptárában, igaz, a napirenden lévő témákról egy szót sem írtak.


Frans Timmermans EPA/OLIVIER HOSLET

 

– Elgondolkodtató, hogy mindig csak tőlünk kívánja meg Brüsszel az átláthatóságot, de amikor mi kérdezzük az Európai Bizottságot vagy a bizottság tisztviselőit, hogy miről tárgyaltak zárt ajtók mögött Soros Györggyel, akit soha sehol senki nem választott meg, nem kapunk választ – mondta a lapnak Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának azt mondta, hogy Soros és Frans Timmermans hétfői tárgyalása arra világít rá, hogy Soros György ismét befolyásolni akarja ez európai parlamenti választást, méghozzá a bevándorláspárti erők oldalán. Emlékeztetett, hogy a brüsszeli bizottság alelnöke, és egyben az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje, egy megrögzötten bevándorláspárti politikus, aki rendszeresen egyeztet Soros Györggyel zárt ajtók mögött.


Frans Timmermans 20 éve áll kapcsolatban Soros Györggyel, az idén és tavaly is többször fogadta őt Brüsszelben. Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker is rendszeresen találkozik a milliárdossal. Mint ismert, tavaly áprilisban az Európai Parlamentben szenvedélyes csókkal köszöntötték egymást. A találkozón egyébként ott volt Alexander, Soros fia is.

A bevándorláspárti milliárdos legutóbb Sebastian Kurz osztrák kancellárral találkozott. A megbeszélés fő témája a Soros-egyetem Bécsbe költöztetése volt.

 

Forrás: Twitter

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Betiltották a hógolyózást

    Betiltották a hógolyózást

    Jó szórakozás lehet egy kis hógolyó csata, azonban egy amerikai városban törvénnyel tiltották be a tevékenységet, annyira veszélyessé vált.

  • A nap képe: Birka türelem

    A nap képe: Birka türelem

    Hatalmas birkanyáj zárja le a forgalmat a Lengyelország déli részén található Mizerna közelében. A juhászok a nagy hideg beállta előtt a farmokra terelik az állatokat a Kárpátok csúcsairól, 32 km-es utat megtéve a jószágokkal néha forgalmas településeken, vagy ahogy a képen látható, autóutakon keresztül.