EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Belföld

Soros György már megint az uniós elittel egyeztet, persze zárt ajtóknál

A milliárdos tőzsdespekuláns, Soros György újra Európába látogatott, hogy a kontinens jövőjéről tárgyalhasson zárt ajtók mögött Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével Brüsszelben. A találkozó után Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára az egyeztetés után csak annyit mondott a Magyar Időknek, hogy elgondolkodtató a találkozó, ugyanis mindig csak tőlünk kívánja meg Brüsszel a transzparenciát, de amikor mi kérdezzük az Európai Bizottságot vagy a bizottság tisztviselőit, hogy miről tárgyaltak zárt ajtók mögött Soros Györggyel, akit soha, sehol, senki sem választott meg, nem kapunk választ.

Soros György hétfőn ismét Európába látogatott, hogy a kontinens jövőjéről tárgyaljon, s a megbeszéléseken értesüléseink szerint a CEU ügye is napirendre került. Frans Timmermans az Európai Bizottság alelnöke fogadta a spekulánst Brüsszelben.


Figyelemre méltó, hogy az EP-választásokhoz közeledve Soros az elmúlt hónapokban a korábbinál is intenzívebben hallatta hangját az európai ügyekben – írja a lap. Timmermans saját bevallása szerint is két évtizedes jó kapcsolatot ápol a milliárdossal, és rendszeresen egyeztetnek. Ezeken a nem nyilvános tárgyalásokon főként Európa egységének megerősítéséről esik szó. A korábbi sajtóhírek szerint Timmermans találkozott a legtöbbet a biztosok közül a Nyílt Társadalom Alapítvány brüsszeli központjának képviselőivel is.

Az Open Society European Policy Institute (OSEPI) befolyásos szervezet, legfőbb terepük az Európai Parlament és az Európai Bizottság. EP-akkreditációja 12 lobbistájuknak van, akik összesen 52-szer, vagyis szinte hetente találkoznak az Európai Bizottság képviselőivel. A korábbi határidőnaplók alapján Timmermansnak az OSEPI embereivel folytatott megbeszélésein szó volt a magyar civiltörvényről, a CEU-t is érintő jogszabályról és a migrációról is. Az Open Society Foundations belső adatbázisából kiszivárgott kiadvány pedig a 751 európai parlamenti képviselőből 226-ot említ Soros embereként – írja a Magyar Idők.


Hidvéghi Balázs azt mondta, a találkozó arra is rávilágít, hogy Brüsszel jelenlegi vezetése “menthetetlenül” Soros György zsebében van, és az ő érdekében lép fel. Timmermans, a brüsszeli bizottság alelnöke, és egyben az Európai Szocialisták Pártjának (PES) csúcsjelöltje egy “megrögzötten bevándorláspárti” politikus, aki rendszeresen egyeztet Soros Györggyel zárt ajtók mögött, szóvivője pedig nem válaszol arra a kérdésre, miről volt szó – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy Soros nem először avatkozik a brüsszeli döntéshozatalba és az európai parlamenti választások kampányába. Korábban kiszivárgott dokumentumokból tudni lehet, hogy a 2014-es EP-választások előtt hatmillió dollárt költött arra, hogy az ő emberei kerüljenek ki győztesen a versengésből, és most is erre készül – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kijelentette, a jelenlegi brüsszeli vezetésnek mennie kell, mert nem az európai emberek érdekét képviseli, hanem a Soros György és hálózata érdekében lép fel. A jövő évi EP-választás tétje tehát, hogy meg tudjuk-e állítani a bevándorláspárti erők térnyerését. Ha a jelenlegi bevándorláspárti vezetés marad, akkor felgyorsítják a migránsok betelepítését, ezzel pedig tönkreteszik Európát és az Európa Uniót – emelte ki Hidvéghi Balázs.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek