EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Belföld

Soros György piszkos ügyeiről cikkezik egy amerikai lap

Az Origo szúrta ki, hogy a National Review nevű lap hosszasan foglalkozik egy cikkben Soros György életével, amelyben újra előkerül az álfilantróp néhány világbotrányt keltett kijelentése és tette is. Az írás hosszan és részletese számol be a tőzsdespekuláns  USA-ellenes és Izraellel szembeni nyilatkozatairól is, és hogy a bevándorlás nem támogatása miatt támadja Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort.

A cikk azzal kezdi a számvetést, hogy Soros – zsidó származása ellenére – még 1944-ben, miközben tombolt az Edmund Veesenmayer és Adolf Eichmann vezette magyarországi holokauszt, az álkeresztapjával, Baubachhal együtt razziákon vett részt, amelyek során zsidó vagyonokat foglaltak le.


A cikk felidézi Soros az eset kapcsán egy 1998-as interjúban elmondott megdöbbentő szavait, amelyben a riporter rákérdezett, hogy nem volt-e nehéz feldolgoznia, hogy zsidóként zsidók vagyonának a lefoglalásában vett részt. Mosolyogva mondta, hogy talán gyerekként nem látta át az összefüggést, de nem okozott neki semmi problémát.

Az írás arról is beszámol, hogy amikor Soros a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat követően ellenezte az USA terror elleni háborúját, és kijelentette, hogy szerinte az amerikai válasz az al-Kaidára erkölcsileg egyenértékű a terrortámadásokkal: “A terroristákkal ellenségeskedünk, mert ártatlan embereket ölnek politikai célokért. De a terror elleni küzdelemért mi ugyanazt csináljuk.”


A cikk megjegyzi, hogy a spekuláns mindent megtett Bush elnök 2004-es megbuktatása érdekében, konkrétan 25 millió dollárt költött erre. 2006-ban egy másik erősen USA-ellenes mondat hagyta el az álfilantróp száját, mikor azt mondta, hogy “A stabil és igazságos világ legfőbb akadálya az Egyesült Államok. Nem Irán, nem Oroszország, nem Kína, nem iszlamista terrorista csoportok, nem transznacionális bűnözés…az Egyesült Államok.”

A cikk Izrael-ellenességét, rejtett antiszemitizmusát is felrója az amerikai spekulánsnak, amikor beszámol arról, hogy Soros lelkesen támogatta a világ valamennyi olyan szervezetét, amely az Izrael-ellenes bojkottra, a vele való diplomáciai kapcsolatok megszakítására, vagy szankciókra szólította fel a világ kormányait – írja az Origo. A cikk felemlegeti azt az elszólását is Sorosnak, amikor kifejtette, hogy szerinte csak akkor tudják legyőzni az antiszemitizmust, ha nem egy önálló fajként/törzsként viselkednek (a zsidó emberek).

A cikk felidézi, hogy Soros a nemzeti gondolkodás és a nemzeti identitás ellensége, és megemlíti a 2017-ben Orbán Viktor irányába megfogalmazott kritikáját, melyben a spekuláns azt rótta fel a magyar miniszterelnöknek, hogy az Orbán-terv célja, hogy a menekülteket akadályként kezeljék a nemzeti határok védelmében.  A mi tervünk (vagyis a Soros-terv) célja pedig a menekültek védelme, a nemzeti határokat pedig akadálynak tekintjük. A cikk megemlíti azt is, hogy Soros megbotránkozást keltő megnyilvánulásait sosem titokban mondta el, hanem mindig a nyilvánosság elé tárja – szemlézi a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek