2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Békéscsaba

Sportból sosem elég!

Közel 10 millió forintot nyert Békéscsaba a Hiszek Benned Sport Program megvalósítására az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságának pályázatán, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár döntése alapján. A hírről Szarvas Péter polgármester számolt be hivatalos Facebook-oldalán.

A Hiszek Benned Sport Program (helyi, integrált szabadidősportos és egyesületi keretek közötti sportprogram) célja az egészséges életmódra nevelés. Általa lehetőség nyílik a versenysportban és az ahhoz kapcsolódó utánpótlás-nevelésben és tehetséggondozásban rejlő lehetőségek kiaknázására a társadalmi felzárkóztatás terén, valamint a szabadidősportot végző társadalmi rétegek szélesítésére az ország nép-egészségügyi mutatóinak fejlődése érdekében – írja honlapján a Sportegyesületek Országos Szövetsége.


Fotó: Fekete Róbert

Békéscsaba 2016 óta pályázik a programban, mindig van olyan ötlet, ami támogatást kap. A 2018-as kiírásban közel kétszer annyi forrást nyert az önkormányzat, mint az előző évben. A sportolj együtt olimpikonokkal például mindig kivétel nélkül nagy sikerrel zajlik. A tavalyi programok közül is már sok az óvodás korosztályt célozta meg, hogy minél hamarabb megismerhessék a mozgás örömét. Ezúttal is a fiatalok kerültek előtérbe, hiszen az egészséges életmódra nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

A program keretében az alábbi sportesemények megszervezésére kapott támogatást a megyeszékhely:


 • Oviúszás és óvodai bukfencparádé. – Fontos, hogy a gyermekek a lehető leghamarabb közeli kapcsolatba kerüljenek a sportokkal. Ez a program nagyszerű lehetőséget biztosít a legkisebbnek is, hogy megismerkedjenek az úszás és a torna örömeivel. Tavaly a labdás sportágakat ismerhették meg a kicsik a torna mellett.
 • Sportolj együtt olimpikonokkal! – A program célja, hogy a sikeres sportolók példaképként álljanak a fiatalok elé. Ez a program új impulzust jelent a mindennapos testnevelésben is. Már a korábbi években is nagy sikert aratott a diákok körében.
 • Családi sportfesztivál – Sportolj együtt anyával és apával!
 • Úszni mindig jó! –Az Árpád Fürdőben rendelkezésre álló vízfelület sokszor nem elegendő a sportolók és a lakosok számára, amely problémán enyhíthet a 33 méteres medence szombati és vasárnapi 4–4 órás kinyitása. Ezt a lehetőséget 2016. ősze óta igyekeznek biztosítani a lakosságnak.
 • Középiskolai Sportparádé
 • „Nők napja! – Egész napos sportprogram hölgyeknek. A hölgyeket célzó egész napos eseményen számos sportágat kipróbálhatnak az érdeklődők. Továbbá lesz életmód tanácsadás, terhes- és gyermektorna, „idősebbek is elkezdhetik” foglalkozás, valamint ételkóstolás.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.