EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Egyéb Békéscsaba

Sportpark épül Békésen

Sportpark létesül hamarosan Békésen az Ady Endre utca és a Baky utca sarkán. A százötven négyzetméteres területen tizenöt eszközt helyeznek el a 14 millió forintos pályázati forrásból, amelyet az önkormányzat nyert el. A szabadtéri tornaparkban saját testsúlyos eszközök kapnak majd helyet.

Tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom-erősítő gyakorlatokra és fekvőtámasz-gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas eszközök kerülnek kihelyezésre.


A beruházást a BMSK Sport Nonprofit Közhasznú Kft. végzi, a munkaterület átadására a napokban kerülhetett sor. Az átadást megelőzően Izsó Gábor polgármester és Kálmán Tibor alpolgármester tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen. A tervek szerint a sportpark várhatóan 80 napon belül elkészül, a polgármester elárulta, hogy a tervek szerint még idén átadják a lakosságnak.

A városban több helyen is építenek a közeljövőben ehhez hasonló, a szabadidő eltöltésére alkalmas tereket. Egy a mostanihoz hasonló, de más eszközökkel rendelkező sportpark kerül kialakításra a Fáy utcában. Játszótereket hoznak létre a Karacs Teréz utca végén, Dánfokon, valamint a Soványhát utcában, egy városrehabilitációs pályázat keretein belül.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek