2019. február 15., péntek
Georgina, Kolos

Belföld

Staudt ügyében is nyomoz a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, amelynek a feljelentés alapján Staudt Gábor az egyik gyanúsítottja.

A több országot is érintő többmilliós áfacsalással kapcsolatban augusztusban megírtuk, hogy egy informátor feljelentést tett a lengyel adóhatóságot irányító pénzügyminisztériumnál, és beadványát a varsói magyar nagykövetségre is eljuttatta.

Az illető akkor a  Nemzeti Nyomozó Iroda két nyomozóját, F. Lászlót és R. Sándort, továbbá a Jobbik kétszer főpolgármesteri posztra jelölt képviselőjét, Staudt Gábort is megnevezte, mondván: Lengyelországban egy látszólag nemesfémvásárlással, gyakorlatilag adócsalással foglalkozó bűnbandát üzemeltettek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.