2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb X.kerület XVII.kerület XVIII.kerület XIX.kerület XX.kerület

Szabad a vásár!

Befejeződött a Határ úti metróállomásnál található, 24 ezer négyzetméteres Shopmark bevásárlóközpont közel ötmilliárd forint értékben történt átépítése. A volt Europarkban október végén nyitottak újra a boltok.

Februrában kezdődtek a munkálatok, október végére készültek el vele

A korábban Europark nevet viselő Shopmark felújítását februárban kezdte el a KÉSZ Építő Zrt. A Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap tulajdonában lévő Shopmark egy közösségi szemléletű, korszerűsített és akadálymentesített épületté vált, amelyben és annak környékén mintegy 90 üzlethelyiség létesült − foglalta össze a tudnivalókat az MTI.


Fánkfallal várták az első vevőket

A bevásárlóközpont teljes átalakítása során többek között a homlokzata, a gépészete, a térszervezése és a belső kialakítása is megújult annak érdekében, hogy a bérlők és a vásárlóközönség számára, valamint az ingatlan szempontjából is új és valós értéket teremtsen. Ennek megfelelően egy közösségi szemléletű, korszerűsített és akadálymentesített épületet nyitottak meg a vásárlók előtt, mindezt a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal − írta a bevásárlóközpont honlapján.

Új kialakítás várja a vásárlókat

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. tájékoztatása szerint a cég több mint másfél milliárd forintot fordított itt működő hipermarketének modernizálására, a beruházás 122 munkahely megőrzését segíti. Hozzátették, hogy a Shopmark bevásárlóközpont a XIX. kerület meghatározó kereskedelmi központja, a környékbeli lakosság vásárlóereje egyre nagyobb, így az utóbbi években az Interspar kínálatát is jelentősen bővíteni kellett.

Mindenki elvihetett egy lufit (fotók: Ruzsa istván)

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.