2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Szombathely

Szakítás és lökés

Mindenki ,,dobogóra” állt, majd hatalmas súlyokat mozgatott meg a szombathelyi legendáról elnevezett súlyemelő-teremben.

60 éves a Haladás VSE Fotó: CSG

Tagbaszakadt hölgyek és urak vették birtokba november 17–18-án a Haladás Sportkomplexum súlyemelő- és bemelegítőtermét. Az országos bajnokság protokolláris eseménnyel, Puskás Tivadar polgármester megnyitójával kezdődött. A városvezető miután a legendás hazai emelőt, Tóth Gézát méltatta, a hamarosan százesztendős zöld-fehér klub 60 éves szakosztályáról is elismerően szólt. Ezt követően Dobos Imre, a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke az év versenyének nevezte az OB-t, amelyen nagyon sok fiatal tehetség mutatkozhatott be, a rutinosok között pedig Nagy Péter, a legutóbbi vb 10. helyezettje is dobogóra léphetett.


Ezután Boros Viktória és Árva Cintia az MKB 200 ezer forintos jutalmát vehette át Baranyai Zoltántól, az MKB regionális igazgatójától, majd Bokor Zsolt, a Haladás VSE sportigazgatója Dobos Imrének adott át elismerést tízéves eredményes szövetségi vezetői és szakmai munkájáért. Nagy Róbert egykori Eb-bronzérmest, a HVSE korábbi szakosztályvezetőjét, a MSSZ volt elnökségi tagját és Őriné Tóth Ágnest, Tóth Géza lányát is köszöntötték.

Márkus Erzsébet örömét fejezte ki, hogy  Szombathely adhatott otthont a rangos versenynek Fotó: CSG

A házigazda HVSE szakosztályvezetője, Márkus Erzsébet köszöntőjében azt mondta, méltó módon ünnepelhet a 60 éves szakosztály. A hatalmas születésnapi torta felszeletelése után 117 sportoló részvételével megkezdődtek a versenyek, a jubiláló zöld-fehéreket kilenc versenyző, három fiú és hat lány képviselte. Bazsó Bianka különösen elemében volt, hiszen immár a 10. felnőtt magyar bajnoki címét szerezte meg a versenyen. Az aranyérem még fényesebben csillog annak tudatában, hogy felkészülését sérülések is nehezítették.


Polgár Mirjam, Gyűrűs Barbara, Boros Viktória és Szűcs Róbert ezüst-, míg Geröly Lilla bronzérmet gyűjtött be az OB-n. A további vasi versenyzők közül ott volt a mezőnyben a Firmitas SC színeiben Mosonyi Marietta és Gáspár Laura, utóbbi a 4. helyet szerezte meg az erős mezőnyben. Kajáry Tibor viszont szemsérülés miatt nem vehetett részt ezen az OB-n.

Ez a súlyemelő OB egy személynek többet jelentett egy puszta megmérettetésnél. Ő pedig az a Vaspöri Gábor volt, akinek az egész életét behálózta a súlyemelés. Vaspöri bár ezúttal kecskeméti színekben indult, pályafutását szintén a Haladásnál kezdte, most az utolsó profi versenyét is megnyerte – 322 kg-os eredménnyel (145, 177) – a 94 kilogrammosok között.

Hazai környezetben jubilált Bazsó Bianka Fotó: hungarysport.h

Összességében tehát a hazai környezetben szereplő vasi súlyemelők alaposan kitettek magukért, így jogosan jár minden egyes emelőnek az elismerés. A legerősebb magyar a +105 kg-ban versenyző Nagy Péter (Szeged) lett 385 kg-os (175, 210) teljesítménnyel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.