2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Sopron

Szalai Dóra: Olyanok vagyunk, mint egy kis család

A színészbálon adták át a Honda Kudo Művészeti Nívódíjat, amelyet minden évben egy színésznek és egy táncosnak ítélnek oda. A közönség szavazatai alapján az elmúlt évadban nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Szalai Dóra részesült az elismerésben. A fiatal táncművésszel a díjról és az idei év feladatairól is beszélgettünk.

Szalai Dóra nagyon szeret Sopronban dolgozni és élni
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Hogyan fogadtad az elismerést?


Nagyon váratlanul ért és egyben nagy megtiszteltetés számomra, hiszen itt a közönség szavazhatott. Ez egy komoly elismerés azért a munkáért, amiért nap mint nap teszek és amire feltettem az életemet. Természetesen ad egy hatalmas érzelmi löketet. Úgy érzem, ebben a társulatban mindennap tanulhatok a kollégáktól, barátoktól, és ezért nekik is jár a köszönet. Nélkülük nem jutottam volna el idáig.

A Honda Kudo művészeti díj átadása a színészbálon: Király Tibor ügyvezető, Szalai Dóra, Savanyu Gergely és Pataki András
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Az idei évadban milyen feladatok várnak?


A mostani évad kissé „összefolyik” az előzővel, hiszen, ahogy vége lett az utolsó színházi előadásnak, a barlangszínházban táncoltam, és a vokálban is énekeltem a Sing Sing Sing Musical Show-ban. Aztán német nyelven adtunk elő három előadást Johann Strauss Egy éj Velencében című remek operettművéből. Ahogy az utolsó előadásnak vége lett, másnap indultunk Zentára: itt két hét alatt készültünk fel a Zenta 1697 című rockoperára. Ezután elkezdődött az Aida musical próbaidőszaka. Most pedig már elkezdtük próbálni a Péter és a farkas mesebalettet, amelyet a színházban láthatnak majd a legkisebbek, valamint a Csodatévő lányt, amit iskolákban adunk elő. Sőt készülünk a Strauss-mű magyar nyelvű bemutatójára is. Tehát hatalmas kihívásokkal nézek szembe, de nagy izgalommal várom.

Dóri szeretne gyerekeket tanítani a jövőben
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Hogy érzed magad Sopronban?

Sopron a szívem csücske. Egy igazi kis ékszerdoboz. Rengeteg időt töltöttem a városban nagyon pici kisgyermekként, mivel itt éltek a keresztszüleim. Már akkor közöltem velük, ha nagy leszek, itt lakom majd. Otthon érzem magam, és itt szeretnék maradni. Úgy érzem, elfogadott és befogadott minket a soproni közönség. Nagyon jó csapattal dolgozom a színházban, olyanok vagyunk mint egy kis család, összetartó alakulat jött össze.

Táncművészként még mik a terveid?

Egy táncosnak nem túl hosszú a pályája, ugyanis hatalmas fizikai megterhelés alatt áll. Remélem, a testem engedi, hogy még jó sokáig színpadon lehessek. Vannak terveim, ha már végképp nem tudok színpadra állni, szeretnék pici gyerekeket tanítani. Több óvodás és kisiskolás gyereknek tartottam már balettórát, amit nagyon szerettem, és jól éreztem magam velük. Emellett szívesen énekelnék is.

A Sopron Balett évek óta kimagasló munkát végez
Fotó: Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek