EUR: 363,68 Ft
CHF: 344,01 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Számtalan kérdést vet fel a migránskártyák ügye

A kormányszóvivő szerint számtalan kérdést vet fel a migránskártyák ügye, például, hogy ki ellenőrzi az adatokat, mire használják a pénzt, miként szűrik ki a bűnözőket, esetleg a terrorizmussal kapcsolatban állókat.

Kovács Zoltán csütörtökön az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy bár ezek a bankkártyák egy elvileg csak Görögországban működő program részei, mégis feltűnnek szomszédos országokban, a nyugat-balkáni útvonal mentén. Megjegyezte: egy európai uniós polgár számára elképzelhetetlen, hogy ha bemegy a bankba, ne kelljen azonosítania magát, de egy névtelen kártya ennek a feltételnek nem felel meg.


Úgy fogalmazott: látni egy rendszer működését, a terv az lehet, hogy minél több embert hozzanak Európába. Hangsúlyozta: a bevándorlást szervező és megállítani akaró szándék ütközéséről van szó.

Kovács Zoltán feltette a kérdést a migránsvízumról: miért van egyáltalán az asztalon olyan javaslat, amely szerint Európától távol is lehetne olyan vízumért folyamodni, amely lehetővé tenné, hogy Európában adják be a kérelem elbírálásához szükséges dokumentumokat azok, akik ide akarnak jönni.


Kiemelte: a kormány álláspontja szerint minden problémát lehetőleg ott kell kezelni, ahol keletkezett.

Csak olyan ember léphessen Európa területére, akinek az ügyét már elbírálták – tette hozzá Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő úgy tudja, hogy újra az Európai Parlament elé fog kerülni az erről szóló javaslat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek