EUR: 335,76 Ft
CHF: 313,61 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb Békéscsaba

Szárnyaltak az angyalok

Idén is megrendezték azt a nagyszabású, mégis meghitt gálaestet, amelyen sérült fiatalok és művész barátaik együtt, egy produkcióban léptek színpadra. Az Angyalok szárnyalása nemcsak egy telt házas előadás volt, hanem egy valódi csoda – a közönségnek és a szereplőknek egyaránt.

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és a Jókai Színház közös rendezvénye ezúttal is megtöltötte a nézőteret. Sziszák Katalin, az intézmény igazgatója az előadást követő beszédében úgy fogalmazott, hogy elgondolkodtató előadást láthattak az érdeklődők. A vidám pillanatok alkalmával nevettek, majd olykor bizony egy-két könnycsepp is megjelent – ez a való életben is így van. A gálaestre való felkészülés és maga az előadás talán többet is ad, mint egy intézményi karácsonyi ünnepség. A fellépők annyi mindent kapnak az est folyamán, annyi pozitív hatás éri őket, amit még a meghitt ünnepség sem szárnyal túl.


A központ mintegy 70 fiatalja és 30 munkatársa, valamint a Jókai Színház szinte teljes kollektívája részt vett az esemény lebonyolításában. Emellett a művésztársadalom több jeles képviselője is szerepet vállalt abban, hogy egy csodát állítsanak közösen a színpadra. Az érzelmekkel teli előadásban ének, tánc és mesefeldolgozás is helyet kapott. Mindegyik produkció a fiatalok kedvére, az ő kedvenceikből válogatva jött létre.

Az idei azért is különleges év az intézmény életében, mert a békéscsabai önkormányzat döntése alapján Kiváló Szociális Munkáért kitüntetésben részesültek. A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat kollektívája mellett idén Szferléné Dénes Pálma terápiás munkatársat  jutalmazták az elismeréssel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.