2019. április 24., szerda
György

Egyéb X.kerület

Száznál is több új autóbusz közlekedik a hazai utakon

A Volánbusz Zrt. flottája 115 darab tízmilliárd forint értékű új típusú autóbusszal – 100 Credo és 15 MAN Neoplan Tourliner típusúakkal – bővült, az autóbuszok nyolcvan százaléka magyar gyártmány − jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter múlt pénteken a népligeti sajtótájékoztatón.

Dr. Palkovics László letesztelte, milyen az új buszok vezetőülésében ülni

Ilyen belülről

− A közösségi közlekedés fejlesztése érdekében a kormány célja a kényelmes, biztonságos, megfizethető, környezetkímélő és magyar autóbuszok közlekedtetése − mondta a miniszter a Népligetben tartott sajtótájékoztatón. Palkovics László az új beszerzésekről megjegyezte, hogy a lépés illeszkedik az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)  buszstratégiájához, amelynek központi eleme a Magyarországon gyártott autóbuszok használata.


− Ezek az új autóbuszok − amelyek közül száz darab Gödöllő és Vác elővárosaiban közlekedik majd − már környezetkímélő hajtásrendszerrel rendelkeznek. Az ITM ezt a tendenciát a jövőben is erősíteni akarja, ezért a minisztérium arra törekszik, hogy a városi környezetben, illetve a városok közötti közlekedésben az Euro 6 dízelmotorral hajtott autóbuszok mellett egyre nagyobb számban jelenjenek meg a hibrid és a tisztán elektromos meghajtású járművek is − elevenítette fel a miniszter szavait az MTI.

Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: a már forgalomba került 115 autóbusszal együtt a következő időszakban összesen 201 modern jármű áll forgalomba. A teljes flotta beszerzési értéke meghaladta a 17 milliárd forintot.

A Népligetben mutatták be az új járműveket

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.