EUR: 334,64 Ft
CHF: 311,43 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb X.kerület

Száznál is több új autóbusz közlekedik a hazai utakon

A Volánbusz Zrt. flottája 115 darab tízmilliárd forint értékű új típusú autóbusszal – 100 Credo és 15 MAN Neoplan Tourliner típusúakkal – bővült, az autóbuszok nyolcvan százaléka magyar gyártmány − jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter múlt pénteken a népligeti sajtótájékoztatón.

Dr. Palkovics László letesztelte, milyen az új buszok vezetőülésében ülni

Ilyen belülről

− A közösségi közlekedés fejlesztése érdekében a kormány célja a kényelmes, biztonságos, megfizethető, környezetkímélő és magyar autóbuszok közlekedtetése − mondta a miniszter a Népligetben tartott sajtótájékoztatón. Palkovics László az új beszerzésekről megjegyezte, hogy a lépés illeszkedik az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)  buszstratégiájához, amelynek központi eleme a Magyarországon gyártott autóbuszok használata.


− Ezek az új autóbuszok − amelyek közül száz darab Gödöllő és Vác elővárosaiban közlekedik majd − már környezetkímélő hajtásrendszerrel rendelkeznek. Az ITM ezt a tendenciát a jövőben is erősíteni akarja, ezért a minisztérium arra törekszik, hogy a városi környezetben, illetve a városok közötti közlekedésben az Euro 6 dízelmotorral hajtott autóbuszok mellett egyre nagyobb számban jelenjenek meg a hibrid és a tisztán elektromos meghajtású járművek is − elevenítette fel a miniszter szavait az MTI.

Dávid Ilona, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: a már forgalomba került 115 autóbusszal együtt a következő időszakban összesen 201 modern jármű áll forgalomba. A teljes flotta beszerzési értéke meghaladta a 17 milliárd forintot.

A Népligetben mutatták be az új járműveket

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.