EUR: 319,83 Ft
CHF: 280,65 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Sport

Százötvenhét milliárdot költ fizetésekre a Barca

Mindenki tudja, aki kicsit is járatos a labdarúgásban, hogy az elmúlt években ép ésszel felfoghatatlan összegek kezdtek el mozogni a világ legnagyobb klubjainál. Amellett, hogy egy-egy játékosért is hatalmas pénzeket tapsolnak el, már ott tartunk, hogy a fizetések is csillagászati méreteket öltöttek.

A prímet az FC Barcelona viszi, amely a tavalyi szezonban 487 millió eurót (157 milliárd forint) szánt a játékosok fizetésére, ami 43 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Emellett egyébként a kifizetett bónuszok összege megközelíti a 44 millió eurót, ami átszámítva 14 milliárd forintot jelent. Nem meglepően a legtöbbet Lionel Messi keresi, aki állítólag heti 2 millió eurót keres (645 millió forint). A Barcelona 92 millió euróval többet költ a játékosaira, mint a Real Madrid, amely évente 395 millió eurót (127 milliárd forint) ad a futballistáknak fizetés címen. Harmadik helyen a Manchester United áll, amely 108 milliárd forintot ad Paul Pogbáéknak.


Nézve ezeket az összegeket egyértelműen kiderül, hogy a két spanyol óriás köröket vert az angol, német, olasz és francia klubok kifizetéseire. Érdekesség, hogy a Manchester City nem került fel a tizenötös listára.

 

Ennyit költenek fizetésre a top futballklubok

 

FC Barcelona: 157 milliárd forint

Real Madrid: 127 milliárd forint

Manchester United: 108 milliárd forint

Paris Saint-Germain: 87,7 milliárd forint

Bayern München: 85,5 milliárd forint

Juventus: 83,5 milliárd forint

Chelsea: 82,6 milliárd forint

Liverpool: 77,7 milliárd forint

Arsenal: 74,8 milliárd forint

Borussia Dortmund: 60,3 milliárd forint

Atlético Madrid: 57,4 milliárd forint

Internationale: 50,3 milliárd forint

Tottenham: 47,7 milliárd forint

Leicester City: 42,2 milliárd forint

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Matek helyett győzelem a segítség

  Matek helyett győzelem a segítség

  Tizenegy, kilenc vagy öt? A feladvány magától értetődő a fradisták számára, azaz ennyire nő vagy csökken az FTC előnye a MOL Vidi elleni mérkőzés után.

 • Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

  Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

  Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi hazánk április 21. és 28. között a Hungexpón. Ráadásul a hazai vb pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer–Klampár–Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben.

 • Tornatörténelmet ír a város

  Tornatörténelmet ír a város

  Eddig a kontinensbajnokság volt a legrangosabb nemzetközi verseny, amelyen a legjobb junior tornászok megmutathatták tudásukat.