EUR: 329,46 Ft
CHF: 299,21 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Győr

Száztíz új parkoló épül Marcalvárosban

A folyamatosan fejlődő Marcalváros II-ben új parkolókat építenek a lakók és a látogatók legnagyobb örömére.

Két ingatlanfejlesztő cég az önkormányzattal egyeztetve és együttműködve vállalta, hogy 110 új parkolót épít a városrészben. A társaságok több mint 30 millió forintot költenek a fejlesztésre, amelynek tervezett befejezési határideje jövő év eleje. Az új parkolók a marcalvárosi kiserdő mögött, az új társasházak tövében lesznek.


Fontos, hogy a lakóövezetben elegendő számú parkoló is legyen
Fotó: Marcali Gábor

– Nemcsak Győr, de Marcalváros is rohamosan fejlődik, ez beköltözőket is jelent a városrészbe, ezért fontos, hogy a lakóövezetben elegendő számú parkoló legyen – mondta Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő, majd hozzátette: az ingatlanokhoz egy parkoló alapból jár, de a most épülő 110 várakozóhely a környéken lakóknak vagy az ide érkezőknek jelent majd segítséget.

Az új helyekkel a környéken lakókra és a látogatókra is gondolnak
Fotó: Marcali Gábor

– Cégünk figyel arra, hogy ne csak házakat húzzunk fel, de méltó környezetet is teremtsünk az új ingatlanok környékén, ezért döntöttünk a várossal együttműködésben a 110 új parkoló kialakításáról – hangsúlyozta Ballai Tibor, a BJB-System Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.