2019. április 24., szerda
György

Egyéb Zalaegerszeg

Szemléletformálás a környezettudatosság jegyében

Határon átnyúló projektet valósít meg a horvátországi Ludbreg Zalaegerszeggel együttműködve. Az Ökológiailag okos és fenntartható városok című pályázat célja a környezettudatosság erősítése.

A lebonyolítók erre konferenciákkal, tréningekkel és gyermekeknek szóló versenyekkel hívják fel a figyelmet. A sorsolás után magyar–horvát csapatok alakultak a Petőfi iskola tornatermében. Míg a fiatalok egy része ügyességi sorversenyeken mérte össze tudását, addig a többiek különleges kézműves-foglalkozásokon kamatoztathatták ügyességüket.


A rendezvény a vízhiányra és a hulladékfelhalmozásra igyekezett rávilágítani, egyúttal pedig jó alkalmat nyújtott a két ország közötti kapcsolat, barátság elmélyítésére. A projekt összköltsége meghaladja az 55 millió forintot. Jó hír, hogy a Zalaegerszegnek járó támogatásból hamarosan hat darab modern szelektív hulladékgyűjtő edényt helyeznek ki a város két pontján.

Vegyes , horvát – magyar csoportok versenyeztek Fotó: ZTV

Elég egy szívószál, néhány gyöngy papír és fonál, együtt ügyeskedte a horvát és magyar gyermekek Fotó: ZTV

Mindennel lehet játszani, a műanyag palack akár lehet tekebábú is Fotó: ZTV

Kreatív kézműves foglalkozással is közelebb kerültek egymással a horvát és a magyar gyerekek Fotó: ZTV

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.