EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 18., szombat
Piroska

Egyéb Zalaegerszeg

Szemléletformálás a környezettudatosság jegyében

Határon átnyúló projektet valósít meg a horvátországi Ludbreg Zalaegerszeggel együttműködve. Az Ökológiailag okos és fenntartható városok című pályázat célja a környezettudatosság erősítése.

A lebonyolítók erre konferenciákkal, tréningekkel és gyermekeknek szóló versenyekkel hívják fel a figyelmet. A sorsolás után magyar–horvát csapatok alakultak a Petőfi iskola tornatermében. Míg a fiatalok egy része ügyességi sorversenyeken mérte össze tudását, addig a többiek különleges kézműves-foglalkozásokon kamatoztathatták ügyességüket.


A rendezvény a vízhiányra és a hulladékfelhalmozásra igyekezett rávilágítani, egyúttal pedig jó alkalmat nyújtott a két ország közötti kapcsolat, barátság elmélyítésére. A projekt összköltsége meghaladja az 55 millió forintot. Jó hír, hogy a Zalaegerszegnek járó támogatásból hamarosan hat darab modern szelektív hulladékgyűjtő edényt helyeznek ki a város két pontján.

Vegyes , horvát – magyar csoportok versenyeztek Fotó: ZTV

Elég egy szívószál, néhány gyöngy papír és fonál, együtt ügyeskedte a horvát és magyar gyermekek Fotó: ZTV

Mindennel lehet játszani, a műanyag palack akár lehet tekebábú is Fotó: ZTV

Kreatív kézműves foglalkozással is közelebb kerültek egymással a horvát és a magyar gyerekek Fotó: ZTV

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.