2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Hódmezővásárhely

Szent Márton lábnyomában

Látványos, az emberiség által létrehozott ökolábnyomot megjelenítő flashmobbal és népi hagyományok felelevenítésével kapcsolódtak Szent Márton legendájához a Szent István Általános Iskola tanulói.

Annak idején a fenntartható élet jegyében nagyszüleink harmóniában éltek a környezettel. Az ökoiskola minden alkalmat megragad ennek a szemléletnek a népszerűsítésére, így a mostani Öko Kavalkád elnevezésű hagyományőrző nap is jó alkalom minderre.


Az iskola területén egész nap különböző játékos foglalkozásokat tartottak a gyerekek számára.

Walterné Böngyik Terézia, az intézmény igazgatója hangsúlyozta, hogy a gyerekek számára nagyszüleik hagyatéka mellett az egyik legérdekesebb téma az ünnepkörhöz kapcsolódó időjóslás volt. – Nem olyan ismert, de Szent Márton nyara van. Ebben az időszakban, ha a jeges és hideg időt a napsütés és a meleg váltja fel, akkor azt vallják a régiek, hogy ez Szent Márton csodatételének köszönhető. Ezenkívül a libához kapcsolódó hagyományokkal is megismerkedtek – fogalmazott az igazgatónő.

Walterné Böngyik Terézia, a Szent István Általános Iskola vezetője

Egy flashmobbal jelenítették meg a gyerekek az emberiség által létrehozott ökolábnyomot, amely a Föld hosszú távú jövőjét veszélyeztetheti. Jelmezbe öltözve itt egy olyan összképet alakítottak ki tanáraik segítségével, amely egy éltre megmaradhat bennük. A szervezők úgy vélik, mindez nemcsak egy figyelemfelhívás az egész város számára, hanem a gyerekek hétköznapi döntéseiben is segíthet a most közvetített üzenet, amely talán takarékos  energiafelhasználásra és megfelelő hulladékgazdálkodásra ösztönözheti őket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.