EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Székesfehérvár

Szentek társaságában alkottak

Halloween előtt az Egyházmegyei Múzeum épületébe várták az apróságokat, hogy a halloweenre vagy a közelgő adventre készítsenek szépséges mécseseket. Az érkezőket a recepcióról egy udvarias fiatalember vezette fel a helyszínre, ahol gyertyák, üvegek, papírok, ollók, ragasztók várták az alkotni vágyókat.

Jankovics Nikolett sürgött, forgott, vágott, segített a mécsestartók elkészítésében. Kiss Emőke múzeumpedagógus tájékoztatása szerint céljuk, hogy olyan pluszt adjanak a betérőknek, ami által gazdagabbá válhatnak szellemileg, lelkileg a náluk eltöltött percek, órák során. A mécseskészítés azért van, mondta, hogy a gyerekek a szülőkkel együtt készüljenek a közelgő ünnepekre.


Egyszerű technikákat alkalmaztak, befőttesüvegekre – amelyek végül mécsestartók lettek – raktak különböző díszeket, a gyerekek a fantáziájukat használva hozhatták létre művüket. A foglalkozás végén mindenki hazavihette azt, amit létrehozott, hogy később a saját gyertyája lángjával emelje az ünnep fényét.

Gyerekek, felnőttek alkottak, játszottak együtt az Egyházmegyei Múzeumban Fotó: SeSo

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.