2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Székesfehérvár

Szentek társaságában alkottak

Halloween előtt az Egyházmegyei Múzeum épületébe várták az apróságokat, hogy a halloweenre vagy a közelgő adventre készítsenek szépséges mécseseket. Az érkezőket a recepcióról egy udvarias fiatalember vezette fel a helyszínre, ahol gyertyák, üvegek, papírok, ollók, ragasztók várták az alkotni vágyókat.

Jankovics Nikolett sürgött, forgott, vágott, segített a mécsestartók elkészítésében. Kiss Emőke múzeumpedagógus tájékoztatása szerint céljuk, hogy olyan pluszt adjanak a betérőknek, ami által gazdagabbá válhatnak szellemileg, lelkileg a náluk eltöltött percek, órák során. A mécseskészítés azért van, mondta, hogy a gyerekek a szülőkkel együtt készüljenek a közelgő ünnepekre.


Egyszerű technikákat alkalmaztak, befőttesüvegekre – amelyek végül mécsestartók lettek – raktak különböző díszeket, a gyerekek a fantáziájukat használva hozhatták létre művüket. A foglalkozás végén mindenki hazavihette azt, amit létrehozott, hogy később a saját gyertyája lángjával emelje az ünnep fényét.

Gyerekek, felnőttek alkottak, játszottak együtt az Egyházmegyei Múzeumban Fotó: SeSo

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.