2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Székesfehérvár

Szentek társaságában alkottak

Halloween előtt az Egyházmegyei Múzeum épületébe várták az apróságokat, hogy a halloweenre vagy a közelgő adventre készítsenek szépséges mécseseket. Az érkezőket a recepcióról egy udvarias fiatalember vezette fel a helyszínre, ahol gyertyák, üvegek, papírok, ollók, ragasztók várták az alkotni vágyókat.

Jankovics Nikolett sürgött, forgott, vágott, segített a mécsestartók elkészítésében. Kiss Emőke múzeumpedagógus tájékoztatása szerint céljuk, hogy olyan pluszt adjanak a betérőknek, ami által gazdagabbá válhatnak szellemileg, lelkileg a náluk eltöltött percek, órák során. A mécseskészítés azért van, mondta, hogy a gyerekek a szülőkkel együtt készüljenek a közelgő ünnepekre.


Egyszerű technikákat alkalmaztak, befőttesüvegekre – amelyek végül mécsestartók lettek – raktak különböző díszeket, a gyerekek a fantáziájukat használva hozhatták létre művüket. A foglalkozás végén mindenki hazavihette azt, amit létrehozott, hogy később a saját gyertyája lángjával emelje az ünnep fényét.

Gyerekek, felnőttek alkottak, játszottak együtt az Egyházmegyei Múzeumban Fotó: SeSo

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…