2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Székesfehérvár

Szentek társaságában alkottak

Halloween előtt az Egyházmegyei Múzeum épületébe várták az apróságokat, hogy a halloweenre vagy a közelgő adventre készítsenek szépséges mécseseket. Az érkezőket a recepcióról egy udvarias fiatalember vezette fel a helyszínre, ahol gyertyák, üvegek, papírok, ollók, ragasztók várták az alkotni vágyókat.

Jankovics Nikolett sürgött, forgott, vágott, segített a mécsestartók elkészítésében. Kiss Emőke múzeumpedagógus tájékoztatása szerint céljuk, hogy olyan pluszt adjanak a betérőknek, ami által gazdagabbá válhatnak szellemileg, lelkileg a náluk eltöltött percek, órák során. A mécseskészítés azért van, mondta, hogy a gyerekek a szülőkkel együtt készüljenek a közelgő ünnepekre.


Egyszerű technikákat alkalmaztak, befőttesüvegekre – amelyek végül mécsestartók lettek – raktak különböző díszeket, a gyerekek a fantáziájukat használva hozhatták létre művüket. A foglalkozás végén mindenki hazavihette azt, amit létrehozott, hogy később a saját gyertyája lángjával emelje az ünnep fényét.

Gyerekek, felnőttek alkottak, játszottak együtt az Egyházmegyei Múzeumban Fotó: SeSo

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.