2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Érd

Szép lányok vízben és szárazon

Továbbra sem veszít népszerűségéből Érden a sportág, amelyben az úszás, a balett és a gimnasztika elemei egyaránt megtalálhatók, azaz a szinkronúszás.

November 9. és 11. között rendezik meg Budapesten, a vizes világbajnokság óta nemzetközi hírnévre szert tett Duna Arénában a XXV. Magyar Szinkronúszó Kupa háromnapos versenyét, amelyen fiatal érdi sportolók is rajthoz állnak. Utánpótlás korosztályban párosban a Karádi Regina–Nagy Lilla, gyermekpárosban a Varga Fruzsina–Tarr Luca kettős, csapatban pedig Bakonyi Inez, Ruttkay Sára és Ruttkay Panna erősítik az Aquatic nyolcfős csapatát.


A felvételek a tavalyi versenyen készültek.
Fotók: erdarena.hu

Nem sokkal a budapesti verseny után, november 23–24-én  az Érd Aréna ad otthont a VI. Aquatic-Cewe Szinkronúszó Kupa küzdelmeinek. A mintegy ötszáz versenyzőt felvonultató rendezvénynek immár negyedik alkalommal helyszíne az érdi sportlétesítmény. A szervezők több mint tizennyolc hazai klub részvételére számítanak, amelyeknek lehetőségük lesz a teljesen kezdő korosztálytól a junior korcsoportig rajthoz állítani sportolókat. A házigazda Aquatic SE 34 versenyzővel szerepel.

Mint azt a sportág kedvelői tudják, a szinkronúszás versenyszámai egyéni, páros, csapat és szabad kombinációs kűrgyakorlatokból állnak – a november 24-én sorra kerülő kűrversenyeket a nézők is megtekinthetik 350 forintos belépő ellenében.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…