2020. január 17., péntek
Antal, Antónia

Egyéb Nagykanizsa

Szeretettel teli dobozok

Idén is meghirdetik az Egy doboznyi szeretet elnevezésű programot Nagykanizsán. Az adventi jótékonysági akció mára városi, térségi összefogássá erősödött, és az elmúlt években mindig sikerrel zárult. A szervezők a Csodapontok jelentkezését is várják.

Az adományozóknak és a közreműködőknek köszönhetően évről évre mintegy négyezer pakk gyűlt össze, a szeretettel és ajándékokkal megtöltött csomagokat ezúttal is a Csodaponton adhatják le a segíteni szándékozók. A dobozokat kanizsai és térségbeli fiatalok kapják meg karácsony előtt, hogy – a kezdeményezők szándéka szerint – szebb legyen számukra az ünnep.


Vörös András, Hella Ferenc, Cseresnyés Péter és Dénes Sándor a sajtótájékoztatón (Fotó: Gergely Szilárd)

A kanizsai református gyülekezet korábbi jótékonysági akcióját Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő kezdeményezésére bővítették ki három évvel ezelőtt városi és térségbeli mozgalommá, és az előző évek sikere alapján idén is meghirdetik.

A politikus a beharangozó sajtótájékoztatón arról beszélt, jó volt átélni, megtapasztalni az elmúlt esztendőkben a szeretetet, a segítő szándékot és a közösség erejét, hiszen civilek, szervezetek, önkormányzatok, egyházi közösségek csatlakoztak a gyűjtéshez, és erre számítanak az idén is. Mint mondta: a szeretet nem a dobozok darabszámában mérhető – bár erre sem lehet panasz –, hanem abban az érzékelhető szeretetben, segítő szándékban, amely ezekben a hetekben megnyilvánul.


Hella Ferenc református lelkész kiemelte, a korábbi jótékonysági kezdeményezésük a sok csatlakozónak, segítőnek, támogatónak köszönhetően, alaposan kinőtte magát, és megsokszorozódott az ajándékok száma. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a dobozokba csak jó állapotú meglepetések kerüljenek, s azt kérte, a pakkokra írják rá az adományozók, hogy milyen korú fiúnak, vagy lánynak szánják.

Idén is Csodapont lesz a Thúry Vitézlő Oskola, amely gyűjti és várja az adományokat.

– Mi hagyománytisztelő közösség vagyunk, és örömmel szolgálunk – jelentette ki Vörös András, az oskola vezetője. – A szeretet és az egymással való törődés fontosságára, megélésére igyekszünk ráirányítani a fiatalok figyelmét, hogy a csemetéinkből egyszer majd jó magyar emberek legyenek.

A szervezők az akcióhoz ezúttal is játékokat, könyveket, apró meglepetéseket várnak, a gyűjtést Nagykanizsa önkormányzata idén is segíti, hívta fel a figyelmet Dénes Sándor polgármester. Az érdeklődők a kanizsafest.hu oldalon hamarosan minden információt megtalálnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.