2019. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Belföld

Szijjártó: A Soros-egyetem csak politikai balhét akar

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a Soros-egyetem nem a megoldást keresi, hanem politikai balhét akar.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora levelet írt neki, s azt csütörtökön a sajtóhoz is eljuttatta.


A külügyminiszter közleményében azt írta, Ignatieff levele még nem érkezett meg hozzá, amikor azt a rektor sajtónak kiadta. Szerinte ez is azt mutatja, hogy a Soros-egyetem nem a megoldást keresi, hanem politikai balhét akar.

Michael Ignatieff a levélben azt írta, “a CEU tizennyolc hónapja keresi a megoldást arra, hogy Magyarországon maradhasson”, Szijjártó Péter kijelentései azonban arra utalnak, hogy a kormány már meghozta a döntést az intézmény ügyében.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Durva baleset! Hat autó ütközött össze az M3-ason

    Durva baleset! Hat autó ütközött össze az M3-ason

    Hat személyautó ütközött össze az M3-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán Bag közelében csütörtök délután, több mint tíz kilométeres a torlódás – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és az Útinform.

  • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

    Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

    A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.