EUR: 334,87 Ft
CHF: 305,16 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Szijjártó: A Soros-egyetem csak politikai balhét akar

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a Soros-egyetem nem a megoldást keresi, hanem politikai balhét akar.

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora levelet írt neki, s azt csütörtökön a sajtóhoz is eljuttatta.


A külügyminiszter közleményében azt írta, Ignatieff levele még nem érkezett meg hozzá, amikor azt a rektor sajtónak kiadta. Szerinte ez is azt mutatja, hogy a Soros-egyetem nem a megoldást keresi, hanem politikai balhét akar.

Michael Ignatieff a levélben azt írta, “a CEU tizennyolc hónapja keresi a megoldást arra, hogy Magyarországon maradhasson”, Szijjártó Péter kijelentései azonban arra utalnak, hogy a kormány már meghozta a döntést az intézmény ügyében.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Így alakul át a szakképzés jövőre

  Így alakul át a szakképzés jövőre

  Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig “dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni.

 • Rátámadt a rendőrökre egy idegenrendészeti őrizetben lévő szír férfi

  Rátámadt a rendőrökre egy idegenrendészeti őrizetben lévő szír férfi

  Elrendelte a Debreceni Járásbíróság egy idegenrendészeti őrizetben lévő szír férfi letartóztatását, mert rátámadt két rendőrre múlt kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság őrzött szálláshelyén – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden az MTI-vel.

 • Orbán Viktor: A Gyurcsány-korszak embereit visszahozták

  Orbán Viktor: A Gyurcsány-korszak embereit visszahozták

  Rendbontás, agresszió és trágárság egyetlen munkahelyen sem engedhető meg. Ha ezt nem teheti meg egy magyar munkavállaló, miért tehetnék meg a Jobbik képviselői – így válaszolt Orbán Viktor a jobbikos Jakab Péternek, aki az országgyűlési képviselőkre vonatkozó szigorúbb szabályokról kérdezte a miniszterelnököt.