EUR: 352,33 Ft
CHF: 333,34 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Egyéb Eger

Szilágyi Dorottya itthon remekelhet

Városunk kiemelt pozíciót foglal el a vízilabda térképén, éppen ezért is nagy megtiszteltetés, hogy hazánk női válogatottja a Bitskey Aladár uszodában kezdi meg a Világliga küzdelmeit. Ezen apropóból, kivel mással, mint a magyar válogatott alapemberével, a ZF-Eger klasszisával, Szilágyi Dorottyával beszélgettünk a november 6-án esedékes, Franciaország elleni mérkőzésről.

Egerben születtél, ám ez az első szezonod a ZF-Eger csapatában. Azt kaptad, amit vártál ideigazolásodkor?


Mindenképp! Egy fiatal csapatra számítottam, és nem is csalódtam. Nyilván egy új együttesben elsőként a társakat próbálom jobban megismerni, ezen kívül roppant fontos, hogy a játékstílushoz a lehető leggyorsabban alkalmazkodjak. Természetesen nem ért semmi váratlanul, hiszen úgy érkeztem ide, hogy már szóban beszéltünk a feladataimról, illetve arról, hogy miben tudok a csapatnak segíteni. Igazából a meccsek alatt jön majd ki az, milyen teljesítményre leszünk képesek.

Számodra a 2014-es év volt válogatott szinten az áttörés, hiszen ekkor debütáltál a nemzeti csapatban. Hogyan értékeled az elmúlt négy évet saját szemszögedből?


Érdekes, hogy erről a dátumról beszélünk, mert négy éve pont a franciák ellen mutatkoztam be a felnőttválogatottban. Nyilván akkor még tanuló játékos voltam, most már úgy érzem, hogy húzóembere is tudok lenni a nemzeti csapatnak. Az viszont biztos, hogy szeretek minden mérkőzésen a lehető legjobban teljesíteni.

Alapembere vagy a válogatottnak, így számodra is fontos mérkőzés következik a francia csapat ellen. Milyen esélyekkel indultok neki a Világliga idei küzdelmeinek?

A francia válogatott elleni mérkőzésen csak a győzelem az elfogadható. Játszottunk már Világliga-meccsen ellenük, akkor az egy szoros találkozó volt, amivel, hogy őszinte legyek, egyáltalán nem voltunk elégedettek. A találkozó másfél évvel ezelőtt volt, ahhoz képest most sokkal komolyabban kell venni őket. Azt lehet látni, hogy évről évre fejlődnek ők is, egyre jobb a csapatuk. Fontos, hogy már a mérkőzés elején magabiztos előnyre tegyünk szert, így megkönnyítve a saját dolgunkat.

Végül következzen egy személyes kérdés: mit gondolsz, milyen érzés lesz szülővárosodban, a családod előtt medencébe ugrani a magyar válogatott színeiben?

Nagyon örülök, hogy Egerben lesz a mérkőzés, hiszen így a családom minden tagja ott lehet a lelátón. A nagyszüleim már elég idősek, így sajnos nem tudnak sokat utazni, de ez egy remek lehetőség arra, hogy élőben láthassanak válogatott mérkőzésen, szóval bizonyára különleges élmény lesz számomra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.