EUR: 317,80 Ft
CHF: 280,89 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Eger

Szilágyi Dorottya itthon remekelhet

Városunk kiemelt pozíciót foglal el a vízilabda térképén, éppen ezért is nagy megtiszteltetés, hogy hazánk női válogatottja a Bitskey Aladár uszodában kezdi meg a Világliga küzdelmeit. Ezen apropóból, kivel mással, mint a magyar válogatott alapemberével, a ZF-Eger klasszisával, Szilágyi Dorottyával beszélgettünk a november 6-án esedékes, Franciaország elleni mérkőzésről.

Egerben születtél, ám ez az első szezonod a ZF-Eger csapatában. Azt kaptad, amit vártál ideigazolásodkor?


Mindenképp! Egy fiatal csapatra számítottam, és nem is csalódtam. Nyilván egy új együttesben elsőként a társakat próbálom jobban megismerni, ezen kívül roppant fontos, hogy a játékstílushoz a lehető leggyorsabban alkalmazkodjak. Természetesen nem ért semmi váratlanul, hiszen úgy érkeztem ide, hogy már szóban beszéltünk a feladataimról, illetve arról, hogy miben tudok a csapatnak segíteni. Igazából a meccsek alatt jön majd ki az, milyen teljesítményre leszünk képesek.

Számodra a 2014-es év volt válogatott szinten az áttörés, hiszen ekkor debütáltál a nemzeti csapatban. Hogyan értékeled az elmúlt négy évet saját szemszögedből?


Érdekes, hogy erről a dátumról beszélünk, mert négy éve pont a franciák ellen mutatkoztam be a felnőttválogatottban. Nyilván akkor még tanuló játékos voltam, most már úgy érzem, hogy húzóembere is tudok lenni a nemzeti csapatnak. Az viszont biztos, hogy szeretek minden mérkőzésen a lehető legjobban teljesíteni.

Alapembere vagy a válogatottnak, így számodra is fontos mérkőzés következik a francia csapat ellen. Milyen esélyekkel indultok neki a Világliga idei küzdelmeinek?

A francia válogatott elleni mérkőzésen csak a győzelem az elfogadható. Játszottunk már Világliga-meccsen ellenük, akkor az egy szoros találkozó volt, amivel, hogy őszinte legyek, egyáltalán nem voltunk elégedettek. A találkozó másfél évvel ezelőtt volt, ahhoz képest most sokkal komolyabban kell venni őket. Azt lehet látni, hogy évről évre fejlődnek ők is, egyre jobb a csapatuk. Fontos, hogy már a mérkőzés elején magabiztos előnyre tegyünk szert, így megkönnyítve a saját dolgunkat.

Végül következzen egy személyes kérdés: mit gondolsz, milyen érzés lesz szülővárosodban, a családod előtt medencébe ugrani a magyar válogatott színeiben?

Nagyon örülök, hogy Egerben lesz a mérkőzés, hiszen így a családom minden tagja ott lehet a lelátón. A nagyszüleim már elég idősek, így sajnos nem tudnak sokat utazni, de ez egy remek lehetőség arra, hogy élőben láthassanak válogatott mérkőzésen, szóval bizonyára különleges élmény lesz számomra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.