2020. április 04., szombat
Izidor

Belföld

Szilágyi György családja százmilliókat keresett a betiltott gépeken

Szilágyi György képviselő korábban elszántan védte a kaszinó-bizniszt, hiszen családja százmilliókat keresett a betiltott szerencsejáték-automatákon. A jobbikos politikus hétfőn szokatlan vehemenciával támadta Orbán Viktort és kérte számon a miniszterelnök utazását, az Origo most megmutatja, mi vezetett el idáig.

Ahogy arról korábban a Lokál is beszámolt Szilágyi György képviselő Orbán Viktort támadta külföldi utazása miatt, miközben a kétszínű és álságos jobbikos politikus arról nem beszélt, hogy sokmilliós ajándékutat kapott a riói olimpiára. Az utat a Budapest 2024 kft. fizette. Az olimpia összes rendezvényére egyébként VIP-belépőt is kapott. Szilágyi korábban arról vált híressé, hogy veréssel fenyegette meg Dömötör Csaba államtitkárt. A ’90-es években pedig közönséges futballhuligán volt.


Az Origo most érdekes dolgokat tár fel Szilágyi György szerencsejátékhoz való kapcsolatáról.

A korábbi MIÉP-s, de most már a balra orientálódó Jobbik politikusa volt az egyik legnagyobb ellenzője a szerencsejáték-törvénynek 2012-2013 környékén, ami a hazai és a külföldi szervezett bűnözői körök érintettségének a felszámolását tűzte ki célul. Teljesen érthetetlennek tűnt Szilágyi elszántsága: többször felszólalt a jogszabály ellen,foggal-körömmel harcolt annak parlamenti elfogadása ellen, és utóvéd harcokat is folytatott . A történeti hűség kedvéért: nem csoda, hogy 2012 októberében a jogszabályról való szavazásakor Szilágyi hét szocialista képviselőtársával egyetemben tartózkodott (egyedül az MSZP-s Juhász szavazott nemmel). Egy ideig nem volt tiszta, hogy miért támogatta teljes erővel az ügyet: utóbb kiderült, hogy sógora, Csizmarik Gyula a jogszabály életbe lépése előtt három szerencsejáték-szervező, valamint játékautomatákat üzemeltető cégnek volt az ügyvezetője, tulajdonosa – írja a portál.


A lap beszámol arról is, hogy a vállalkozások sokat hoztak a család asztalára, 2012-ig évi több mint 100 millió forintos forgalmat bonyolítottak le a szerencsejáték piacon. Ugyanakkor a cégek székhelyeiről készült fotók alapján nehezen elképzelhető, hogy valódi kereskedelmi tevékenységet folytattak ezeken a helyeken. Árulkodó, hogy az arany ékszerei miatt a baráti körében egyszerűen csak „Aranyembernek” nevezett Csizmarik Gyula valamennyi cége ellen végrehajtás, vagy felszámolás történt. Korabeli sajtóértesülések azt sugallták, hogy a családi vállalkozás sikerszériájának ápolásában kulcsszerepe lehetett Szilágyinak, akinek feltehetően az volt a feladata, hogy parlamenti képviselőként lobbizzon a szigorú törvény elgáncsolásáért – ismerteti az Origo.

A teljes cikkből az is kiderül, ki volt az „Aranyembernek” az üzlettársa.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek