EUR: 334,63 Ft
CHF: 311,54 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Egyéb IV.kerület

Szitanyomatok az Újpest Galériában

A szitanyomás Magyarországon a 70-es években jelent meg, elsősorban magánműhelyekben, valamint néhány művésztelepi műhelyben is.

Az Újpest Galériában érdekes kiállítás nyílt (Fotó: Máté Krisztián)

Az igazi áttörés a 80-as évek végén és a 90-es évek elején történt, amikor – főleg az országos grafikai tárlatokon – a szitanyomatot már elfogadott technikaként ismerték el.

Ehhez nagymértékben hozzájárult a Váci Országos Grafikai Műhely által beindított műhely, ahol elsősorban a hivatásos és nagy szakmai tudással rendelkező grafikusművészek kaptak munkalehetőséget.

Az Újpest Galériában nyílt kiállításon most bárki megismerkedhetett a szitaműhelyben készült régebbi és újabb grafikákkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.