EUR: 330,13 Ft
CHF: 301,80 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Egyéb XIII.kerület

Sztárok csatáztak a flippergépeken

Rendhagyó összejövetellel harangozták be a kerületünkben található flippermúzeumban a november eleji Arcadia Fesztivált. A csillogó-villogó masinákon ezúttal neves sztárok küzdöttek meg egymással. A jó hangulatú viadalon a Shrek-, a Gyűrűk ura- és a Tron-filmek ihlette csodagépeken játszottak.

Szasza, Homonnay Zsolt és .Tarján Zsófi  mérte össze tudását  (Fotó: Máté Krisztián)

Idén novemberben harmadszorra, és az eddigieknél több játékgéppel, rendezik meg a játéktermek legnépszerűbb masináit felvonultató Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítást. A Budapesti Flippermúzeum által szervezett háromnapos esemény kategóriájának legnagyobb rendezvénye Közép-Európában, ahol 300 válogatott játékautomata – a 80-as, 90- es évek kedvencei – és a tavalyihoz képest egy pluszteremmel kibővített kiállítótér várja a látogatókat november 2. és 4. között a Dürer Rendezvényházban. A flipperek, videójáték-kabinetek mellett a múlt legendás számítógépes és asztali konzoljai is ott lesznek majd a régió legnagyobb játéktermi seregszemléjén, ahol természetesen az összes játékot ki lehet próbálni.


Idén számos új tematikával készül a rendező Budapesti Flippermúzeum, ezek egyike a magyar innováció bemutatása a flippergyártásban. A hazai szakemberek tudására épülő, de az Egyesült Királyságban készülő Mafia elnevezésű flippergép az idei kiállításon debütál. Szintén itt mutatkozik be a Budapest névre keresztelt, a világon egyedülálló flippergép. A Budapest grafikáját a szervezők felkérésére Sinboy grafikusművész készíti. Nevéhez méltó a gép dizájnja is: a Lánchíd kőoroszlánja uralja a játékmezőt, de a flippergolyó útja elvezet majd például a Halászbástya és a Parlament között is.

Tarján Zsófi nagyon élvezte a játékot (Fotó: Máté Krisztián)

Az „előrendezvényen” ezúttal sztárok próbálhatták ki tudásukat. A kiélezett csata első helyezettje Homonnay Zsolt lett, az ezüst Szaszához, míg a bronzérem Tarján Zsófi énekesnőhöz került.


Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.