2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb XIII.kerület

Sztárok csatáztak a flippergépeken

Rendhagyó összejövetellel harangozták be a kerületünkben található flippermúzeumban a november eleji Arcadia Fesztivált. A csillogó-villogó masinákon ezúttal neves sztárok küzdöttek meg egymással. A jó hangulatú viadalon a Shrek-, a Gyűrűk ura- és a Tron-filmek ihlette csodagépeken játszottak.

Szasza, Homonnay Zsolt és .Tarján Zsófi  mérte össze tudását  (Fotó: Máté Krisztián)

Idén novemberben harmadszorra, és az eddigieknél több játékgéppel, rendezik meg a játéktermek legnépszerűbb masináit felvonultató Arcadia Játéktermi Nosztalgia Kiállítást. A Budapesti Flippermúzeum által szervezett háromnapos esemény kategóriájának legnagyobb rendezvénye Közép-Európában, ahol 300 válogatott játékautomata – a 80-as, 90- es évek kedvencei – és a tavalyihoz képest egy pluszteremmel kibővített kiállítótér várja a látogatókat november 2. és 4. között a Dürer Rendezvényházban. A flipperek, videójáték-kabinetek mellett a múlt legendás számítógépes és asztali konzoljai is ott lesznek majd a régió legnagyobb játéktermi seregszemléjén, ahol természetesen az összes játékot ki lehet próbálni.


Idén számos új tematikával készül a rendező Budapesti Flippermúzeum, ezek egyike a magyar innováció bemutatása a flippergyártásban. A hazai szakemberek tudására épülő, de az Egyesült Királyságban készülő Mafia elnevezésű flippergép az idei kiállításon debütál. Szintén itt mutatkozik be a Budapest névre keresztelt, a világon egyedülálló flippergép. A Budapest grafikáját a szervezők felkérésére Sinboy grafikusművész készíti. Nevéhez méltó a gép dizájnja is: a Lánchíd kőoroszlánja uralja a játékmezőt, de a flippergolyó útja elvezet majd például a Halászbástya és a Parlament között is.

Tarján Zsófi nagyon élvezte a játékot (Fotó: Máté Krisztián)

Az „előrendezvényen” ezúttal sztárok próbálhatták ki tudásukat. A kiélezett csata első helyezettje Homonnay Zsolt lett, az ezüst Szaszához, míg a bronzérem Tarján Zsófi énekesnőhöz került.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.