2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Győr

Születésnapi örömzene

A győri Friends Big Band zenekar fennállásának huszadik évfordulójára különleges születésnapi koncerttel készül november 5-én a Richter Teremben. A zenekar régi és jelenlegi tagjai énekesekkel, vonósokkal, táncosokkal, énekkarral és Dániel Balázs boogie-woogie zongoristával az elmúlt két évtized legsikeresebb dalait szólaltatják meg a színpadon.

Hazánkban húsz évvel ezelőtt még kuriózumnak számított egy big band megalakulása, ma már azonban a fővárosban és az ország minden területén találkozhatunk velük. A győri Friends Big Band tíz éve a Magyar Jazz Szövetség minősített vizsgáján szabadon választott és kötelező dalokból összeállított műsorával arany minősítést szerzett. Zenekarvezetőjük Csorba János zenetanár és karnagy. Az együttesben a hivatásos zenészek mellett a jazzt magas szinten művelők is játszanak. A jelenleg 26 tagú zenekar egyesületként működik, heti rendszerességgel tartanak próbákat, ami nem is olyan egyszerű, ha a nagy létszámot tekintjük, no meg a megfelelő méretű próbaterem bérlése sem könnyű.


A Friends Big Band tíz éve a Magyar Jazz Szövetség minősített vizsgáján szabadon választott és kötelező dalokból összeállított műsorával arany minősítést szerzett
Fotó: Friends Big Band

Csorba János zenekarvezető büszkén sorolta azokat a kiváló magyar előadókat, akikkel már közös koncertet adhattak az elmúlt években: Tóth Vera, Malek Andrea, Szulák Andrea, Micheller Myrtill, Mihályi Réka, Gájer Bálint, Szolnoki Péter, Ferenczi György, Bebe és a Vintage Dolls formáció is köztük volt.

A zenekarvezető a jubileumi koncertről elmondta, igazi örömzenében lesz része a közönségnek, a régi tagok is visszatérnek, hogy együtt játszhassanak a zenekarral, amelyhez ezen az esten nemcsak énekesek, hanem vonósok, énekkar és táncosok is csatlakoznak.


Dániel Balázs, azaz Mr. Firehand is a meghívott vendégek között szerepel
Fotó: Dániel Balázs sajtófotó

– A Szentlélek-templom családi énekkara, fiatal és nyugdíjas zenetanárok vonós hangszerekkel és a boogie-woogie, valamint a szving tánc elismert hazai képviselői is hozzájárulnak a jubileumi koncert sikeréhez, csakúgy, mint meglepetésvendégünk, az országszerte nagyon kedvelt boogie-woogie zongorista Dániel Balázs. Közel hetven ember lesz együtt a színpadon, és az együttes elmúlt két évtizedes fennállása alatt játszott legsikeresebb dalaival szórakoztatjuk a közönséget november 5-én, hétfőn a Richter Teremben – ígérte Csorba János.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.