EUR: 322,01 Ft
CHF: 284,15 Ft
2018. november 13., kedd
Szilvia

Egyéb Érd

Szumós érmek Észtországból

Jól szerepeltek az Érdi Spartacus SC szumósai az észtországi Rakvereben rendezett korosztályos Európa-bajnokságon. Végh Richárd a júliusi világbajnoki címe mellé most már egy Európa-bajnokit is szerzett, de a többieknek sincs okuk szégyenkezésre.

Utánpótláskorúak számára rendeztek kontinensviadalt a balti országban; három korosztály, az U14-esek, az U16-osok és az U18-asok versenyzőit hívták meg az Európa-bajnokságra. Hét érdi szumós szerzett jogot az indulásra, ők léptek a küzdőtérre, a dohióba.


Érdi szumósok a verseny után – oklevelekkel, érmekkel
Fotók: erdispartacus.hu

Végh Richárd újból bebizonyította, hogy jogosan lett világbajnok júliusban. Ezúttal Európa-bajnoki aranyat küzdött ki magának az U18-as korcsoport 90 kilósai között – két érdi társával, Tamás Patrikkal és Berta Mikével, valamint a csepeli Szilágyi Erikkel kiegészülve pedig a csapatban is aranyérmes lett.

Az Európa-bajnoki győzelmi dobogó tetején az érdi Végh Richard

Ugyancsak az U18-as korcsoportban ért el második helyezést 80 kilóban Délceg Edvárd, 70 kilóban pedig Berta Mike. Sipos Boglárka, Tamás Patrik, valamint az U14-es korosztályból Baljer Kitti és Baljer Roxana pontszerző, ötödik helyen zárta a versenyt. Az egyetlen érdi bronzérem Sipos Boglárkáé lett, aki az U18-as lánycsapattal végzett a dobogó harmadik fokán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jövőd a tét!

  Jövőd a tét!

  A „Jövőd a tét!” pályaválasztási kiállítást a közelmúltban rendezték meg a Messzi István Sportcsarnokban. Az általános iskolás gyerekek nem ismerik a szakmák tartalmát, de általában határozott véleményük van arról, milyen szakterületen szeretnének továbbtanulni.

 • A hősök neve az égbe kiállt

  A hősök neve az égbe kiállt

  1956 egy csoda, amikor egy ország nem félt, és minden ízében megtapasztalhatta, hogy ilyen nagy dolog a szabadság – fogalmazott november 4-i megemlékező beszédében Balogh László, a humán bizottság elnöke.

 • Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  Hamis kommunikáció és zsíros politikai állás

  A jobbikos városvezetés ad hoc alapon működteti a várost, nincs jövőképük, ezért egyetlen cég késleltetett adóbefizetése miatt már kétségbeestek. Közben sok millióba kerülő politikai állást tartanak fenn.