EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Érd

Szumós érmek Észtországból

Jól szerepeltek az Érdi Spartacus SC szumósai az észtországi Rakvereben rendezett korosztályos Európa-bajnokságon. Végh Richárd a júliusi világbajnoki címe mellé most már egy Európa-bajnokit is szerzett, de a többieknek sincs okuk szégyenkezésre.

Utánpótláskorúak számára rendeztek kontinensviadalt a balti országban; három korosztály, az U14-esek, az U16-osok és az U18-asok versenyzőit hívták meg az Európa-bajnokságra. Hét érdi szumós szerzett jogot az indulásra, ők léptek a küzdőtérre, a dohióba.


Érdi szumósok a verseny után – oklevelekkel, érmekkel
Fotók: erdispartacus.hu

Végh Richárd újból bebizonyította, hogy jogosan lett világbajnok júliusban. Ezúttal Európa-bajnoki aranyat küzdött ki magának az U18-as korcsoport 90 kilósai között – két érdi társával, Tamás Patrikkal és Berta Mikével, valamint a csepeli Szilágyi Erikkel kiegészülve pedig a csapatban is aranyérmes lett.

Az Európa-bajnoki győzelmi dobogó tetején az érdi Végh Richard

Ugyancsak az U18-as korcsoportban ért el második helyezést 80 kilóban Délceg Edvárd, 70 kilóban pedig Berta Mike. Sipos Boglárka, Tamás Patrik, valamint az U14-es korosztályból Baljer Kitti és Baljer Roxana pontszerző, ötödik helyen zárta a versenyt. Az egyetlen érdi bronzérem Sipos Boglárkáé lett, aki az U18-as lánycsapattal végzett a dobogó harmadik fokán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.