2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Érd

Szumós érmek Észtországból

Jól szerepeltek az Érdi Spartacus SC szumósai az észtországi Rakvereben rendezett korosztályos Európa-bajnokságon. Végh Richárd a júliusi világbajnoki címe mellé most már egy Európa-bajnokit is szerzett, de a többieknek sincs okuk szégyenkezésre.

Utánpótláskorúak számára rendeztek kontinensviadalt a balti országban; három korosztály, az U14-esek, az U16-osok és az U18-asok versenyzőit hívták meg az Európa-bajnokságra. Hét érdi szumós szerzett jogot az indulásra, ők léptek a küzdőtérre, a dohióba.


Érdi szumósok a verseny után – oklevelekkel, érmekkel
Fotók: erdispartacus.hu

Végh Richárd újból bebizonyította, hogy jogosan lett világbajnok júliusban. Ezúttal Európa-bajnoki aranyat küzdött ki magának az U18-as korcsoport 90 kilósai között – két érdi társával, Tamás Patrikkal és Berta Mikével, valamint a csepeli Szilágyi Erikkel kiegészülve pedig a csapatban is aranyérmes lett.

Az Európa-bajnoki győzelmi dobogó tetején az érdi Végh Richard

Ugyancsak az U18-as korcsoportban ért el második helyezést 80 kilóban Délceg Edvárd, 70 kilóban pedig Berta Mike. Sipos Boglárka, Tamás Patrik, valamint az U14-es korosztályból Baljer Kitti és Baljer Roxana pontszerző, ötödik helyen zárta a versenyt. Az egyetlen érdi bronzérem Sipos Boglárkáé lett, aki az U18-as lánycsapattal végzett a dobogó harmadik fokán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Felvidéken járt Miklós Péter

  A Felvidéken járt Miklós Péter

  A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

 • Fakutyával táncoltak

  Fakutyával táncoltak

  Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

 • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

  40 zsák szemetet gyűjtöttek

  A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…