EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,85 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Dunaújváros

Szuperkupa-győztes a Dunaújváros!

Elhozta az európai Szuperkupa győztesének járó trófeát a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. A dunaújvárosiak a tavalyi LEN Kupa győzteseként az Euroliga címvédőjével csaptak össze, és fordulatos találkozón 15-13-as győzelmet arattak.

Az orosz Kirishi együttesével mérkőzött meg az európai Szuperkupáért a dunaújvárosi női vízilabdacsapat. A DUE együttese a LEN Kupa, az orosz házigazdák pedig az Euroliga győzteseként vívták ki a fináléba jutás jogát. A találkozó esélyesének a Kirishi számított, ám ennek ellenére nem érkezett feltett kézzel a Dunaújváros sem. Az első negyed ennek megfelelően szorosan alakult: a 2-2-es állás mutatta, hogy a vendégek komoly ellenfelei lesznek az Euroliga címvédőjének. A második játékrész a vendéglátóknak sikerült jobban, akik három találatára csupán egy góllal tudott válaszolni Mihók Attila együttese, így 5-3-as állással vonulhattak a félidő pihenőjére a felek.


Szuperkupát nyert a dunaújvárosi vízilabdacsapat ( archív fotó: DFVE)

A folytatásban is kiegyenlített küzdelem folyt, amelyből egyelőre a házigazdák jöttek ki jobban, akik ötször is betaláltak a dunaújvárosiak hálójába, ám komoly előnyt így sem sikerült kiharcolniuk, hiszen ebben a negyedben négy gólt is szereztek Gurisattiék. A záró játékrész előtt tehát 10-7-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, ám az Újváros nem adta fel: a záró játékrészben egy 4-1-es hajrával igazították döntetlenre az állást a Mihók-tanítványok, így végül ötméteresekkel dőlt el a győztes kiléte. A büntető párbajból a vendég Dunaújváros jött ki jobban, amely végül 15-13-as győzelmével megszerezte az európai Szuperkupa győztesének járó trófeát.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.