EUR: 358,27 Ft
CHF: 339,04 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb Dunaújváros

Szuperkupa-győztes a Dunaújváros!

Elhozta az európai Szuperkupa győztesének járó trófeát a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdacsapata. A dunaújvárosiak a tavalyi LEN Kupa győzteseként az Euroliga címvédőjével csaptak össze, és fordulatos találkozón 15-13-as győzelmet arattak.

Az orosz Kirishi együttesével mérkőzött meg az európai Szuperkupáért a dunaújvárosi női vízilabdacsapat. A DUE együttese a LEN Kupa, az orosz házigazdák pedig az Euroliga győzteseként vívták ki a fináléba jutás jogát. A találkozó esélyesének a Kirishi számított, ám ennek ellenére nem érkezett feltett kézzel a Dunaújváros sem. Az első negyed ennek megfelelően szorosan alakult: a 2-2-es állás mutatta, hogy a vendégek komoly ellenfelei lesznek az Euroliga címvédőjének. A második játékrész a vendéglátóknak sikerült jobban, akik három találatára csupán egy góllal tudott válaszolni Mihók Attila együttese, így 5-3-as állással vonulhattak a félidő pihenőjére a felek.


Szuperkupát nyert a dunaújvárosi vízilabdacsapat ( archív fotó: DFVE)

A folytatásban is kiegyenlített küzdelem folyt, amelyből egyelőre a házigazdák jöttek ki jobban, akik ötször is betaláltak a dunaújvárosiak hálójába, ám komoly előnyt így sem sikerült kiharcolniuk, hiszen ebben a negyedben négy gólt is szereztek Gurisattiék. A záró játékrész előtt tehát 10-7-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző, ám az Újváros nem adta fel: a záró játékrészben egy 4-1-es hajrával igazították döntetlenre az állást a Mihók-tanítványok, így végül ötméteresekkel dőlt el a győztes kiléte. A büntető párbajból a vendég Dunaújváros jött ki jobban, amely végül 15-13-as győzelmével megszerezte az európai Szuperkupa győztesének járó trófeát.

Kapcsolódó Cikkek