2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb Sopron

Szupersztárral bokszol Máté Ádám

Csúcsgálán, amerikai szupersztár ellen lép kötelek közé Máté Ádám Los Angelesben, december 1-jén. A soproni ökölvívó ellenfele a korában négy súlycsoportban is világbajnoki címet bezsebelő Robert Guerrero lesz. Az esemény főmérkőzése pedig nem más, mint a világszerte nagy érdeklődéssel várt Deontay Wilder–Tyson Fury nehézsúlyú WBC világbajnoki összecsapás. A soproni sportolót elutazása előtt faggattuk.

Máté Ádám megdolgozott azért, hogy álma valóra váljon a tengerentúlon
Fotó: MÁ/Filep istván

Egy ilyen nagy presztízsű mérkőzésre máshogy készülsz?


A folyamat a szokásos, mint az elmúlt hét évben, mióta profi bokszoló vagyok. Folyamatosan edzésben kell lennem, ugyanis nyáron tizenegy hétig készültem egy afrikai mérkőzésre, de az meghiúsult. Aztán kibontakozott a címvédő mérkőzés december 29-re, arra készültem, és így adódott a lehetőség. Ez azt is jelenti, hogy előbb el kellett kezdeni a kesztyűs edzéseket, illetve az ellenfél személye is sok változtatást vetett fel.

Mit jelent ez a gálamérkőzés?


Számomra egy álom beteljesülése. Nagyon nehéz gyerekkorom volt, és a bunyó volt az a lehetőség, amiben a kiutat láttam. Mindig megvoltak az adott célok, amelyeket teljesítettem. Négy címet szereztem, és bokszolhattam a Madison Square Gardenben, Vegasban. De az, hogy egy ilyen szupersztárral léphetek a kötelek közé, mindent felülmúl.

A soproni ökölvívó korábban már bizonyította, hogy kemény fából faragták
Fotó: MÁ/Filep István

Mi kell ahhoz, hogy eljusson valaki ilyen szintre?

Leginkább kitartás! Elég megosztó személyiség vagyok, mind a magánéletemben, mind a sportközegben. Ha egy szürke bokszoló lennék, akkor nem biztos, hogy ennyi helyre eljutottam volna. Azonban leginkább az idei eredményeim voltak belépők erre a gálára, ugyanis egy vesztes meccsből ütöttem ki az ellenfelemet, és lettem Európa-bajnok. Persze egy jó menedzser sem árt a képlethez.

Lehet, hogy az amerikai lesz utolsó nagy meccse a soproni tehetségnek
Fotó: MÁ/Filep István

Mik a további tervek, hol a csúcs?

Jelenleg úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot a lehetőségekhez képest! Munka mellett csinálom kezdetek óta, hol edzővel, hol edző nélkül készülök. Saját pénzből valósítom meg a felkészülésemet, és ha ennél magasabb szinten akarok működni, ez a háttér már kevés. Szóval úgy gondolom ez lesz az utolsó meccs! De ki tudja a meccs után, hogy látom.

Máté Ádám élete meccsére készül Los Angelesben
Fotó: MÁ/Filep István

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.